15.12.2017

Vegaaniset joululaatikot

Seitankinkun (edellinen postaus)
kaveriksi kuuluu tietysti joululaatikot.

Jokaisella reseptillä tulee 
n. 2,5 litran laatikko tai 
useampi pienempi. 

Itse ostin kaupasta 0,85 litran foliovuokia,
 jotta sain tehtyä yhdellä reseptillä laatikot
 kolmeen eri joulupöytään. 
Laatikot voi tehdä etukäteen ja pakastaa 
joko kypsänä tai raakana. 
Sulamaan ne kannattaa kuitenkin 
ottaa hyvissä ajoin 
(jääkaappiin edeltävänä päivänä tai 
paistoaamuna huoneenlämpöön)
jotta maku ei ole vetinen.

Ihanaa joulunalusaikaa!

VEGAANINEN PORKKANALAATIKKO

Keitä 3 dl vettä + 1,5 dl puuroriisiä
Anna veden imeytyä riisiin. 
Kuori, paloittele ja keitä kypsäksi 
reilu 1 kg porkkanoita
Valuta ja soseuta. 

Yhdistä puuroriisi ja porkkanasose.

Lisää 0,5 litraa kauramaitoa, 2 dl kaurakermaa, ½ tl muskottipähkinää, ½ tl valkopippuria, 1 rkl suolaa ja 
sekoita hyvin.

Kaada voideltuun vuokaan ja 
ripottele pinnalle korppujauhoja

Paista 150 asteessa 1,5 tuntia.

VEGAANINEN IMELLETTY PERUNALAATIKKO

Keitä (ilman suolaa) 1,5 kg jauhoisia perunoita kuorineen. 
Kuori ja soseuta mahdollisimman kuumina.
Lisää 0,5 dl vehnäjauhoja/ maissijauhoja vähitellen. 
Sekoita hyvin. 
Anna imeltyä 2-3 tuntia lämpimässä 
(n. 50-60 astetta).

Lisää 50 g sulaa kasvirasvaa, 1 rkl suolaa, 0,5 litraa kauramaitoa ja sekoita hyvin. 
Kaada voideltun vuokaan ja
 lisää pinnalle muutama kasvirasvanokare.

Paista 150 asteessa n. 2 tuntia.

VEGAANINEN LANTTULAATIKKO

Kuori, paloittele ja keitä kypsäksi 1,5 kg lanttua, 
säästä n. 1 dl keitinlientä
Valuta ja soseuta lantut.
Turvota 1 dl korppujauhoja 2 dl kaurakermassa 10 minuuttia.
Lisää ½ tl muskottipähkinää,  ½ tl inkivääriä,
 ½ tl valkopippuria, 1 rkl suolaa ja 
2 rkl siirappia
Lisää keitinlientä sen verran, 
että seoksesta tulee juoksevampaa.
Kaada voideltuun vuokaan,
 ripottele pinnalle korppujauhoja ja 
lisää muutama kasvirasvanokare.

Paista 150 asteessa 1,5 tuntia.

VEGAANINEN BATAATTILAATIKKO

Kuori, paloittele ja keitä kypsäksi 
1,5 kg bataatteja
Valuta ja soseuta.
Lisää 2,5 dl kauramaitoa, ½ dl vehnäjauhoja/maissijauhoja, 
½ tl kardemummaa, ½ tl kanelia ja 1 tl suolaa.

Kaada voideltuun vuokaan, 
lisää pinnalle korppujauhoja ja muutama kasvirasvanokare.

Paista 150 asteessa 1,5 tuntia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti