10.11.2017

Kookos-kurpitsakeitto

Itämaista tunnelmaa kookoksesta ammentava kurpitsakeitto on herkullinen sadepäivien pelastus!

1 myskikurpitsa
2 sipulia
2 valkosipulin kynttä
2 dl vettä
4-5 dl kookosmaitoa / kookoskermaa
1 tl currya
1 tl kurkumaa
1 tl inkivääriä


Halkaise kurpitsa, poista siemenet ja kuutioi sisus. 



Kuullota sipulit pannulla pienessä määrässä öljyä, lisää kurpitsakuutiot ja sekoittele tovi. 

Lisää vesi ja anna hautua kannen alla reilun vartin tai kunnes kurpitsat pehmenevät. 

Lisää kookosmaito/-kerma ja mausteet ja kiehauta vielä nopeasti. 

Soseuta sauvasekoittimella.


8.11.2017

Blondie brownies with a twist


Kikherneiden ansiosta nämä browniepalat ovat täyttäviä, juuri hyvällä tavalla.
Silti maku on makea, eikä kikherneiden makua edes erota!

1 prk kikherneitä (säästä liemi)
2 dl kasvimaitoa
½ tl leivinjauhetta
1 dl sokeria
½ dl kookoshiutaleita
3 rkl maapähkinävoita
2,5 dl jauhoja
ripaus suolaa
suklaata, rouhittua

Pinnalle Oreokeksejä, rouhittuna

Valuta kulhoon kikherneiden liemi ja vatkaa kevysti.
Kikherneliemi eli aquafaba korvaa kananmunan leivonnassa.

Blendaa kikherneet sauvasekoittimella ja lisää kulhoon.
Mittaa loputkin ainekset ja sekoita huolellisesti.

Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja paista 180 asteessa n. 25 minuuttia.



Anna jäähtyä ja leikkaa annospaloiksi.



"Miten niin en saa?!"