Seitankinkun (edellinen postaus)
kaveriksi kuuluu tietysti joululaatikot.
kaveriksi kuuluu tietysti joululaatikot.
Jokaisella reseptillä tulee
n. 2,5 litran laatikko tai
useampi pienempi.
useampi pienempi.
Itse ostin kaupasta 0,85 litran foliovuokia,
jotta sain tehtyä yhdellä reseptillä laatikot
kolmeen eri joulupöytään.
jotta sain tehtyä yhdellä reseptillä laatikot
kolmeen eri joulupöytään.
Laatikot voi tehdä etukäteen ja pakastaa
joko kypsänä tai raakana.
joko kypsänä tai raakana.
Sulamaan ne kannattaa kuitenkin
ottaa hyvissä ajoin
(jääkaappiin edeltävänä päivänä tai
paistoaamuna huoneenlämpöön),
paistoaamuna huoneenlämpöön),
jotta maku ei ole vetinen.
Ihanaa joulunalusaikaa!
VEGAANINEN PORKKANALAATIKKO
Keitä 3 dl vettä + 1,5 dl
puuroriisiä.
Anna veden imeytyä riisiin.
Kuori, paloittele ja keitä
kypsäksi
reilu 1 kg porkkanoita.
Valuta ja soseuta.
Yhdistä puuroriisi ja porkkanasose.
Lisää 0,5 litraa kauramaitoa,
2 dl kaurakermaa, ½ tl muskottipähkinää, ½ tl valkopippuria, 1 rkl suolaa ja
sekoita hyvin.
Kaada voideltuun vuokaan ja
ripottele
pinnalle korppujauhoja.
Paista 150 asteessa 1,5 tuntia.
VEGAANINEN IMELLETTY PERUNALAATIKKO
Keitä (ilman suolaa) 1,5 kg
jauhoisia perunoita kuorineen.
Kuori ja soseuta mahdollisimman
kuumina.
Sekoita hyvin.
Anna imeltyä 2-3 tuntia lämpimässä
(n. 50-60 astetta).
Lisää 50 g sulaa kasvirasvaa, 1
rkl suolaa, 0,5 litraa kauramaitoa ja sekoita hyvin.
Kaada voideltun vuokaan ja
lisää pinnalle muutama kasvirasvanokare.
Kaada voideltun vuokaan ja
lisää pinnalle muutama kasvirasvanokare.
Paista 150 asteessa n. 2 tuntia.
VEGAANINEN LANTTULAATIKKO
Kuori, paloittele ja keitä kypsäksi 1,5 kg
lanttua,
säästä n. 1 dl keitinlientä.
säästä n. 1 dl keitinlientä.
Valuta ja
soseuta lantut.
Turvota 1 dl korppujauhoja 2 dl
kaurakermassa 10 minuuttia.
Lisää ½ tl muskottipähkinää,
½ tl inkivääriä,
½ tl valkopippuria, 1 rkl suolaa ja
2 rkl siirappia.
½ tl valkopippuria, 1 rkl suolaa ja
2 rkl siirappia.
Lisää keitinlientä sen verran,
että seoksesta tulee juoksevampaa.
Kaada voideltuun vuokaan,
ripottele pinnalle korppujauhoja ja
lisää muutama kasvirasvanokare.
ripottele pinnalle korppujauhoja ja
lisää muutama kasvirasvanokare.
Paista 150 asteessa 1,5 tuntia.
VEGAANINEN BATAATTILAATIKKO
Kuori, paloittele ja keitä
kypsäksi
1,5 kg bataatteja.
Valuta ja soseuta.
Lisää 2,5 dl kauramaitoa, ½
dl vehnäjauhoja/maissijauhoja,
½ tl kardemummaa, ½ tl kanelia ja 1 tl suolaa.
½ tl kardemummaa, ½ tl kanelia ja 1 tl suolaa.
Kaada voideltuun vuokaan,
lisää
pinnalle korppujauhoja ja muutama kasvirasvanokare.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti