Juustokastike
2,5 dl cashewpähkinöitä
5 dl vettä
½ dl maissitärkkelystä
½ dl oluthiivahiutaleita
2 tl sitruunamehua
1 tl suolaa
½ tl valkosipulijauhetta
Kiehauta cashewpähkinöitä vedessä 10 minuutin ajan,
kunnes
ne ovat pehmenneet.
Valuta ja huuhtele pähkinät ja lisää loppujen ainesten kanssa
blenderiin.
Sekoita, kunnes kastike on sileää.
Keitä seosta kattilassa noin viiden minuutin ajan,
koko ajan sekoittaen, kunnes
se suurustuu.
Pinaatti-artisokkadippi
1 prk artisokan sydämiä
1 sipuli
3 valkosipulin kynttä
2-3 dl pinaattia
(pakastettu käy hyvin)
1,5 dl kasvimaitoa
Mustapippuria ja suolaa
Valuta ja pilko artisokan sydämet.
Hienonna sipuli ja
valkosipulin kynnet.
Sekoita kaikki ainekset juustokastikkeen kanssa uunivuokaan
ja
paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.
Dippaa tuoreella leivällä tai
patongilla.