Joulupöytään laatikoiden ja seitankinkun kavereiksi
sopii pinnalta rapeat ja
sisältä pehmeät karjalanpiirakat
munattomalla voilla.
Vaihtoehtoisesti päälle voi laittaa
vaikkapa porkkalaa!
Täyte
2 dl puuroriisiä
2 dl vettä
8 dl kasvimaitoa
1,5 tl suolaa
Täytteen voi tehdä jo edellisenä päivänä.
Jos teet samana päivänä,
niin anna jäähtyä kunnolla,
jotta täyte ei ole liian löysää.
Mittaa puuroriisi ja vesi kattilaan.
Kun vesi alkaa imeytyä riisiin,
lisää kasvimaito.
Keitä välillä sekoittaen keskilämmöllä
n. 45 minuuttia.
Lisää 1,5 tl suolaa.
Taikina
2 dl kylmää vettä
1 tl suolaa
4 dl ruisjauhoja
1 dl vehnäjauhoja
1 rkl öljyä
Vaivaa taikinan ainesosat yhteen käsin. Muotoile pötköksi ja leikkaa 25-30 osaan.
Kaulitse jauhotetulla alustalla
soikeiksi/ympyröiksi,
lisää reilu ruokalusikallinen täytettä,
käännä reunat täytteen päälle ja rypytä.
Paista pellillä ilman leivinpaperia,
250°c asteessa n. 10 minuuttia.
Voitele heti kuumana
margariini-kasvimaitoseosksessa
(1/2 dl sulaa margariinia ja 1,5 dl kasvimaitoa) ja
laita liinan alle jäähtymään.
Munaton voi
250 g maustamatonta tofua
Reilu 1 dl margariinia
1,5 tl Kala Namak mustaa suolaa
Muussaa tofu haarukalla.
Lisää margariini ja Kala Namak,
sekoita.
Kala Namakin rikkimäinen maku muistuttaa kananmunaa, jonka vuoksi se on olennainen ainesosa tuomaan oikeanlaisen maun munattomaan voihin.