Viime vuoden lopulla ostetun talon ja sen pihamaan historiasta ei ole kertynyt kuin murusia, joten on tullut mielenkiinnolla seurattua mitä kaikkea oman kotipihan uumenista nousee.
Ensimmäiset raparperit tuli poimittua toissaviikolla ja sunnuntaina leivoin aamiaiseksi vegaanisia raparperimuffineja.
Kuohkeita, kirpeitä ja herkullisia.
Vuoasta jäi vain kaksi jäljelle, eli pitänee leipoa uusi satsi mahdollisimman pian.
4 dl jauhoja
1 dl
ruokosokeria
½ tl suolaa
1 tl ruokasoodaa
½ tl
kardemumma
½ tl vaniljaa
2 rkl aquafabaa eli kikhernelientä
80 ml
kookosöljyä
80ml makeuttamatonta omenasosetta
80ml kasvimaitoa (itse käytin iKaffea)
2 dl
raparperia
Lämmitä uuni 190 asteeseen ja voitele muffinivuoka.
Mittaa monitoimikoneeseen jauhot, sokeri, suola, ruokasooda,
kardemumma ja vanilja. Lisää aquafaba, kookosöljy, omenasose ja kasvimaito. Sekoita hyvin.
Lisää
raparperit ja sekoita vielä kevyesti.
Jaa vuokiin (n. 2/3 täyteen) ja paista n. 17-20 min.