Koska Suomen kesän lämpötilat
eivät ainakaan juuri nyt päätä huimaa,
on hyvä suorittaa kehon lämmitys sisältä päin.
Tofu-kookoscurry keittona on helppo,
nopea ja ennenkaikkea herkullinen tapa
saada vatsa täyteen ja
kehossa lämpö virtaamaan.
2 pkt (á 400-500g) tofua, kuutioituna
1 rkl öljyä
1 rkl punaista currytahnaa
1 tl currya
1 tl inkivääriä
3 valkosipulin kynttä
Paista tofuja pannulla curryjen,
inkiväärin ja valkosipulin kanssa.
Siirrä sivuun odottamaan.
250g riisinuudelia,
keitä pakkauksen ohjeen mukaan
Mittaa kattilaan:
6 dl kookoskermaa/-maitoa
7-10 dl vettä
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
2 rkl punaista currytahnaa
2 tl soijakastiketta
Kiehauta, lisää paistetut tofut ja
keitetty riisinuudeli keittoon ja
anna hautua miedolla lämmöllä
kannen alla 10 minuuttia.
Keittoon sopii lisäproteiiniksi tai
tofun tilalle myös kikherneet!