10.2.2016

Kolme kertaa levite


Riisikakut ja rajoittamattomat tavat täyttää niitä.
Otin haasteen vastaan ja kehittelin kolme vegaanista riisikakkuvälipalaa. 



Pellavansiemen-rosmariini riisikakku rucola-cashew-levitteellä

200g cashewpähkinöitä
1/2 dl oluthiivahiutaleita
2 valkosipulin kynttä
1 pkt rucolaa
1/2 dl oliiviöljyä
2 rkl sitruunamehua
Mustapippuria, chiliä

Murskaa blenderillä pähkinät, oluthiivahiutaleet ja valkosipuli. 
Siirrä kulhoon. 
Sekoita seuraavaksi rucola, oliiviöljy ja sitruunamehu. 
Yhdistä kulhossa ja lisää mausteet.







Hampunsiemen-mustapippuri riisikakku sinappisella kylmäsavutofulla


300g kylmäsavutofua
1 rkl soijakastiketta
1 rkl oluthiivahiutaleita
2 rkl dijon sinappia
2 rkl vegaanista majoneesia
Chiliä, valkosipulia, mustapippuria ja mustaa suolaa



Murustele tofu ja lisää muut ainekset. 

Sekoita kunnolla. 

Kun mustaa suolaa laittaa reilusti, tämä korvaa munavoin täydellisesti.

Chiasiemen-merisuola riisikakku pinaattimajoneesilla

1 pkt pinaattia
1 puntti ruohosipulia
2 raastettua porkkanaa
1 pkt vegaanista tuorejuustoa
2 dl vegaanista majoneesia
2 valkosipulin kynttä
1 rkl sitruunamehua
Mustapippuria



Sekoita blenderillä pinaatti, ruohosipuli ja porkkanat tasaiseksi ja 

yhdistä loppujen aineksien kanssa samaan kulhoon.

4.2.2016

Soy paella

12 kpl soijaleikkeitä

Kaksi paprikaa
Tölkki artisokan sydämiä
Sipulia, valkosipulia
Herneitä
Porkkanaa
Tomaattia
2,5 dl riisiä 
5 dl kasvislientä
Sahramia, paprikamaustetta, ruususuolaa, mustapippuria, sitruunamehua

Öljyä paistamiseen



Keitä soijaleikkeitä n. 20-30 minuuttia runsaasti maustetussa vedessä. 
Painele leikkeistä ylimääräinen neste pois, viipaloi ja paista kullanruskeiksi.

Paista pilkottuja kasviksia ja riisiä kattilassa tai wokpannussa muutaman minuutin ajan
Lisää kasvisliemi sekä mausteet ja anna kiehua vartin verran. 


Lisää soijapalat joukkoon, kun neste on imeytynyt ja anna hautua vielä viisi minuuttia.


Nauti.

2.2.2016

Vegaaninen gluteeniton suklaa-pähkinäkakku

Suklaakakku on juuri sopivan makeaa silloin, 
kun herkuille perso isäpuoli saa sokeriöverit.

Tästä reseptistä tulee kaksikerroksinen kakku tai matala kakku ja 12 muffinsia. 

Taikina
4 rkl aquafabaa (kikhernepurkin liemi)
2,5 dl kaura-/soijamaitoa
1,5 tl sitruunamehua
3 tl ruokasoodaa
1,5 dl siirappia
1,5 dl ruokosokeria
reilu desi kookosöljyä
1 tl vaniljaa
5 dl makeuttamatonta omenasosetta
1/2 tl merisuolaa
reilu 2 desiä makeuttamatonta kaakaojauhetta
120 g rouhittua mantelia
reilu desi gluteenittomia kaurahiutaleita, hienonnettuna
3,5 dl  gluteenitonta jauhoa

Kuorrutus
125 ml kaura-/soijamaitoa
200g tummaa suklaata
1/2 dl kookosöljyä
4 dl tomusokeria
Hasselpähkinöitä

Lämmitä uuni 180 asteeseen. Voitele ja jauhota vuoka ja/tai muffinssivuoat. 

Taikina:
Vaahdota aquafaba, sekoita sitruunamehu kasvimaitoon ja lisää ruokasooda. 
Lisää seuraavaksi sokeri, siirappi ja sekoita hyvin. Lisää omenasose, vanilja, kookosöljy, suola ja sekoita jälleen. Lisää kaakaojauhe, mantelirouhe, hienonnetut kaurahiutaleet ja jauhot. 

Jaa taikina vuokiin. 

Paista kakkua n. 30-40 minuuttia, muffineita hieman alle puoli tuntia.

Kuorrutus: 
Lämmitä kasvimaitoa minuutin verran mikrossa. 
Lisää paloiteltu suklaa ja anna sulaa. 
Lisää kookosöljy ja tomusokeri, sekoita hyvin ja anna tekeytyä jääkaapissa n. 20 minuuttia.
Jos kuorrutus on liian löysää, lisää hieman tomusokeria. 

Koristele pähkinöillä. 
Jos teet kaksikerroksisen kakun, 
lisää kuorrutetta ja pähkinöitä myös kakkujen väliin.