Nämä mehevät burgerpihvit sopivat leivän väliin tai erilaisten lisukkeiden kanssa sellaisenaan.
Lindströmin seitanpihvit
2,5 dl keitettyä ohrahelmeä
2 rkl öljyä
N. 250g punajuurta hienonnettuna
1 sipuli
1 rkl savuaromia
Kuivattua oreganoa ja timjamia
1 tl suolaa
Paista aineosia pannulla
n. 10 minuutin ajan.
Siirrä kulhoon ja
sekoita keitetty ohrahelmi joukkoon.
2 dl gluteenijauhoja
0,5 dl gram- eli kikhernejauhoja
Lisää jauhot ja
vaivaa taikinaa käsin
muutaman minuutin ajan,
kunnes gluteenijauho saa sitkoa.
Muotoile taikinasta kahdeksan pihviä ja sivele öljyllä.
Paista 220 asteisessa uunissa
n. 15 minuuttia, käännä ja
paista vielä toiset 15 minuuttia.
Majoneesi
1 rkl sitruunamehua
1 valkosipulin kynsi
1 rkl sinappia
2 rkl aquafabaa eli kikhernepurkin lientä
1 rkl kikherneitä (n. 5 kappaletta)
Suolaa
Mittaa ainesosat korkeaan lasiin ja
sekoita sauvasekottimella.
Valuta 1 dl öljyä sekaan,
koko ajan sekoittaen.
Kikherneet seassa saavat aikaan
kuohkean majoneesin!
Lisää mausteita mielesi mukaan!
Kokoa burgerleiväksi lisäämällä täytteitä ja tarjoile ranskalaisten tai
paistettujen vihannesten kanssa.
Omasta jääkaapista löytyi sieniä ja ruusukaalia, ne sopivat öljyssä ja mausteissa paistettuna burgerin kaveriksi!