13.3.2019

Lindströmin seitanleivät ja sinappimajoneesi


Nämä mehevät burgerpihvit sopivat leivän väliin tai erilaisten lisukkeiden kanssa sellaisenaan.

Lindströmin seitanpihvit

2,5 dl keitettyä ohrahelmeä

2 rkl öljyä
N. 250g punajuurta hienonnettuna
1 sipuli
1 rkl savuaromia
Kuivattua oreganoa ja timjamia
1 tl suolaa


Paista aineosia pannulla 
n. 10 minuutin ajan. 
Siirrä kulhoon ja 
sekoita keitetty ohrahelmi joukkoon.

2 dl gluteenijauhoja
0,5 dl gram- eli kikhernejauhoja

Lisää jauhot ja 
vaivaa taikinaa käsin
muutaman minuutin ajan, 
kunnes gluteenijauho saa sitkoa.


Muotoile taikinasta kahdeksan pihviä ja sivele öljyllä. 
Paista 220 asteisessa uunissa 
n. 15 minuuttia, käännä ja 
paista vielä toiset 15 minuuttia.


Majoneesi

1 rkl sitruunamehua
1 valkosipulin kynsi
1 rkl sinappia
2 rkl aquafabaa eli kikhernepurkin lientä
1 rkl kikherneitä (n. 5 kappaletta)
Suolaa

Mittaa ainesosat korkeaan lasiin ja 
sekoita sauvasekottimella. 
Valuta 1 dl öljyä sekaan, 
koko ajan sekoittaen.

Kikherneet seassa saavat aikaan 
kuohkean majoneesin!

Lisää mausteita mielesi mukaan!

Kokoa burgerleiväksi lisäämällä täytteitä ja tarjoile ranskalaisten tai 
paistettujen vihannesten kanssa.


Omasta jääkaapista löytyi sieniä ja ruusukaalia, ne sopivat öljyssä ja mausteissa paistettuna burgerin kaveriksi!