Kuiva-ainekaapissa on jo pidemmän aikaa lymynnyt iso purkki pinaattia.
Siltä pohjalta lähdin rakentamaan eilistä päivällistä.
Musta suola tuo rullaan rikkimäistä (keitetyn kananmunan) makua,
joten tämähän lähentelee munakasrullaa!
Rulla
4 rkl aquafabaa (kikhernelientä)
½ dl kasvirasvaa
5 dl makeuttamatonta kasvimaitoa
2 dl maustamatonta soijajogurttia
2,5 dl gramjauhoja
2-3 tl mustaa suolaa
1 tl sokeria
Vaahdota aquafabaa ja mittaa sekaan loput ainekset.
Sekoita vispilällä tasaiseksi ja kaada leivinpaperilla vuoratulle pellille.
Paista 200 asteisessa uunissa n. 25 minuuttia.
Kypsymistä odotellessasi voit valmistaa täytteen:
Täyte
2 tl öljyä
1 punasipuli
2-3 valkosipulin kynttä
1 pkt nyhtökauraa
4 dl pinaattia
1 rkl sitruunaa
1 rkl savupaprikajauhetta
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
3 rkl oluthiivahiutaleita
2 tl Srirachaa
1 prk kaurafraichea
Ruskista sipulit pannulla ja lisää sen jälkeen loput ainekset.
Sekoita ja anna hautua kymmenisen minuuttia.
Kun rulla on kypsä, nosta se leivinpaperin kanssa jäähtymään.
Levitä täyte koko pinnalle ja kääri leveämmästä reunasta rullaksi.
Leikkaa sopiviksi paloiksi.
Tällä reseptillä tulee neljä todella reilua palaa!