7.3.2016

Vegaaninen voileipäkakku

Kuka kehtaa väittää, että voileipäkakut ovat jotenkin vanhanaikaista juhlatarjottavaa?
Sopii täydellisesti sipsikaljavegaanin aamupalaksi. Ja päivälliseksi. Ja iltapalaksi.
Ensimmäinen voileipäkakkuni ja hävisi jääkaapista hetkessä.

Tummaa paahtoleipää 16 palaa
Vaaleaa paahtoleipää 16 palaa

3dl kasvislientä leipien kostutukseen

Tofutäyte
1 pkt marinoitua tofua
1 paprika kuutioina
1 dl vegaanista juustoa, raastettuna
1 prk tuorejuustoa (esim. påMackan)
1 prk kaurafraichea
2 rkl majoneesia
Ruususuolaa, mustapippuria, chiliä

Suolakurkkutäyte
200g suolakurkkua, pieneksi kuutioituna
1 punasipuli, pieneksi kuutioituna
2dl vegaanista juustoa raastettuna
1 prk tuorejuustoa  (esim. påMackan)
1 prk kaurafraichea
2 rkl majoneesia
Ruususuolaa, mustapippuria, chiliä

Kuorrute

Puolet suolakurkkutäytteestä plus 1 prk tuorejuustoa ja mausteita.


Leikkaa leivistä reunat pois. 

Laita elmukelmulla vuorattuun vuokaan/leivinlaudalle puolet vaaleasta leivästä. Kostuta kasvisliemellä. 
Levitä leipien päälle puolet tofutäytteestä. 
Seuraavaksi puolet tummasta leivästä, kostutus ja puolet suolakurkkutäytteestä. 
Seuraavaksi loput vaaleasta leivästä, kostutus ja loput tofutäytteestä. 
Päällimmäiseksi loput tummasta leivästä ja lopuksi vielä kostutus. 

Kelmuta kakku ja laita esimerkiksi pieni leikkuulauta painoksi. 
Anna maustua jääkaapissa useampi tunti, mieluiten seuraavaan päivään. 

Kumoa kakku tarjoilulautaselle, sekoita jäljellejääneeseen täytteeseen (puolikas suolakurkkutäyte) vielä yksi purkki tuorejuustoa ja levitä kakun päälle. 

Koristele haluamallasi tavalla, esimerkiksi tomaateilla, kurkuilla ja rucolalla
.


3.3.2016

Oreokakku

Remonttikiireet ovat vieneet kaiken energian kotikokkailusta.
Vielä kun tämän maaliskuun jaksaisi painaa, niin sitten vaihtuu osoite pysyvästi Porvooseen ja 
voin alkaa vähitellen keskittyä taas muihin asioihin pensselien pesun ja kipsipölyn hengittämisen sijaan.

Syntymäpäiväkakun ehdin tosin leipoa ja siitä tulikin jättimenestys!

Pohja
25 Oreo-keksiä
3 ruokalusikallista kasvirasvaa, sulatettuna

Murskaa keksit ja sekoita kasvirasva joukkoon. Painele irtopohjavuokaan.

Täyte
Reilu 1 dl cashewpähkinöitä
400ml tölkki kookosmaitoa
450g vegaanista maustamatonta tuorejuustoa (Tofutti, Oatly påMackan)
400g tofua (maustamaton, ei pehmeä)
1 dl ruokosokeria
3 rkl maissitärkkelystä
100g kasvirasvaa, sulatettuna
1 rkl vaniljaa
1/2 dl jauhoja
Kourallinen keksejä, murskattuna

Täyte:
Sekoita pähkinät ja kookosmaito blenderissä. Lisää tuorejuusto ja tofu ja sekoita uudelleen. Lisää ruokosokeri, maissitärkkelys, kasvirasva ja vanilja. Sekoita. Lisää lopuksi jauhot ja blendaa vielä huolellisesti, jotta täyte on tasaista. Lisää täyteen joukkoon vielä 10 murskattua keksiä.

Lämmitä uuni 160 asteeseen.
Kaada täyte pohjan päälle ja anna paistua tunnin ajan. 
Laita uuni pois päältä ja anna kakun olla vielä toinen tunti jälkilämmössä.


Anna jäähtyä useampi tunti, mieluiten seuraavaan päivään.