Kuka kehtaa väittää, että voileipäkakut ovat jotenkin vanhanaikaista juhlatarjottavaa?
Sopii täydellisesti sipsikaljavegaanin aamupalaksi. Ja päivälliseksi. Ja iltapalaksi.
Ensimmäinen voileipäkakkuni ja hävisi jääkaapista hetkessä.
Tummaa paahtoleipää 16 palaa
Vaaleaa paahtoleipää 16 palaa
3dl kasvislientä leipien kostutukseen
Tofutäyte
1 pkt marinoitua tofua
1 paprika kuutioina
1 dl vegaanista juustoa, raastettuna
1 prk tuorejuustoa (esim. påMackan)
1 prk kaurafraichea
2 rkl majoneesia
Ruususuolaa, mustapippuria, chiliä
Suolakurkkutäyte
200g suolakurkkua, pieneksi kuutioituna
1 punasipuli, pieneksi kuutioituna
2dl vegaanista juustoa raastettuna
1 prk tuorejuustoa (esim. påMackan)
1 prk kaurafraichea
2 rkl majoneesia
Ruususuolaa, mustapippuria, chiliä
Kuorrute
Puolet suolakurkkutäytteestä plus 1 prk tuorejuustoa ja mausteita.
Leikkaa
leivistä reunat pois.
Laita
elmukelmulla vuorattuun vuokaan/leivinlaudalle puolet vaaleasta leivästä. Kostuta kasvisliemellä.
Levitä leipien päälle
puolet tofutäytteestä.
Seuraavaksi puolet
tummasta leivästä, kostutus ja puolet suolakurkkutäytteestä.
Seuraavaksi loput vaaleasta leivästä, kostutus ja loput tofutäytteestä.
Päällimmäiseksi
loput tummasta leivästä ja lopuksi vielä kostutus.
Kelmuta kakku ja laita esimerkiksi
pieni leikkuulauta painoksi.
Anna maustua jääkaapissa useampi tunti, mieluiten seuraavaan päivään.
Anna maustua jääkaapissa useampi tunti, mieluiten seuraavaan päivään.
Kumoa kakku tarjoilulautaselle, sekoita
jäljellejääneeseen täytteeseen (puolikas suolakurkkutäyte) vielä yksi purkki
tuorejuustoa ja levitä kakun päälle.
Koristele haluamallasi tavalla,
esimerkiksi tomaateilla, kurkuilla ja rucolalla
.