Jotta sain burgereihin uutta twistiä,
korvasin tutut ja turvalliset hampurilaissämpylät kikhernesämpylöillä,
jotka toivat annokseen lisää makua ja proteiinia.
Kikhernesämpylät (4 burgeria)
6 dl kikhernejauhoja
2 dl soijajogurttia
2 dl soijajogurttia
4 dl vettä
1 tl ruokasoodaa
1 tl ruususuolaa
1 tl savupaprikaa
Sekoita ainesosat ja anna turvota sen aikaa, että valmistat pihvit.
Paista öljytyllä pannulla käyttäen pyöreää paistomuottia.
Käytä noin kauhallinen taikinaa per sämpylänpuolikas ja käännä, kun pinta kuplii.
Silmu-papu-punajuuripihvit (12 kpl):
2 dl punajuurta raastettuna
3 dl silmuja/ituja
4 dl mustapapuja, huuhdeltu, valutettu
2,5 dl couscousia, keitettynä
1,5 dl pankojauhoja
1 dl saksanpähkinöitä/pekaanipähkinöitä
½ dl oluthiivahiutaleita
½ dl vettä + 1 rkl psyllium/pellavansiemenrouhe (sidosaineeksi)
2 tl suolaa
1 tl chiliä
1 tl savupaprikaa
1 tl timjamia
1 tl savuaromia
Lisäksi halutessasi: ½ dl kuivattuja mustatorvisieniä
Soseuta ainekset sauvasekoittimella ja muotoile pihveiksi.
Paista pannulla 3 minuuttia / puoli tai uunissa 200'c n. 15-20 minuuttia (uunitettuna saat rapeita!).
Tällä reseptillä tulee tosiaan isompi määrä pihvejä, kestää myös pakastamisen!
Srirachamajoneesi:
1-2 dl vegaanista majoneesia
2 valkosipulin kynttä
2 tl srirachaa
1 rkl limeä
1 tl dijonsinappia
1 tl suolaa
1 tl savuaromia
Sekoita ainesosat.
Juustokastike:
1 dl cashewpähkinöitä, liotettuna
2 dl kuumaa vettä
1½ rkl maissitärkkelystä
2 rkl oluthiivahiutaleita
1 tl vaahterasiirappia / agavea
1 tl savupaprikaa
½ tl suolaa
½ tl kurkumaa
½ tl sipulia
½ tl valkosipulia
Blendaa ainesosat ja kiehauta nopeasti kattilassa koko ajan sekoittaen.
Marinoitu punasipuli:
1 rkl kasvirasvaa
1 punasipuli
1 rkl ruokosokeria
ripaus suolaa
1 dl (alkoholitonta) olutta
Suikaloi, paista n. 5 minuuttia, lisää sokeri, ripaus suolaa ja vähitellen desin verran olutta.
Paistele, kunnes nestettä ei ole enää kuin nimeksi.
Kokoa purilaiset mielesi mukaan, laita myös ituja väliin!