Olen tykästynyt bataattiin.
Siinä olikin tarpeeksi syytä tehdä bataatti-mustapapuburgereita.
1 iso bataatti
80g mustapapua
130g keitettyä
tummaa riisiä
50g saksanpähkinää
1 (puna)sipuli
Mausteita (suola, mustapippuri, valkosipuli, chili)
(ripaus ruokosokeria antamaan makeutta)
Kuori ja leikkaa
bataatti puoliksi. Hiero pintaan oliiviöljyä.
Paista puolikkaita 200 asteessa noin puoli tuntia, tasainen pinta alaspäin.
Odotellessasi voit keittää riisiä.
Laita mustapavut kulhoon ja muussaa kevyesti.
Lisää kypsä ja pilkottu bataatti, sekoita.
Itse pyöräytin nämä nopeasti tehosekoittimessa,
niin sain helpommin sekoitettua yhteen, eikä tarvinnut pilkkoa bataattia käsin kovin pieneksi.
Lisää riisi, hienonnettu sipuli, pähkinärouhe ja
mausteet. Sekoita.
Jos seos on liian vetistä, voit lisätä riisiä tai pähkinöitä.
Muotoile haluamasi kokoisia vegepihvejä ja paista uunissa 190 asteessa puolisen tuntia.
Käännä varovasti 20 min kohdalla.
Sämpylät leivoin odotellessani bataatin kypsymistä ja
paistoin sen jälkeen, kun bataatti tuli uunista ulos.
Väliin laitoin avokadoa, valkosipulikastiketta, vegaanista juustoa ja omatekoista parmesania.
Pieniä pihvejä tuli tällä reseptillä 7 kappaletta, mutta määrä on tietysti pienempi,
jos teet pihveistä reilumman kokoisia.