Onko psykedeelisempää juustokakkua nähty?
Puoliso oli ollut humpalla,
joten ajattelin helpottaa oloaan leipomalla väri-ilotulituksen,
jolla jaksaa valmistautua uuteen viikkoon.
1001 Sipsikaljavegaania ei voi olla väärässä, sillä tämä ON maailmanparannuskakku.
Suklainen kakkupohja
3 dl kasvimaitoa
100 g tummaa suklaata
½ dl öljyä
2,5 dl jauhoja
½ tl leivinjauhetta
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
Lämmitä kasvimaito ja palastele joukkoon suklaa.
Sekoita vispilällä, kunnes suklaa on sulanut.
Mittaa loput ainesosat ja sekoita huolellisesti.
Kumoa kakkupohjan taikina leivinpaperilla vuorattuun (irtopohja)vuokaan.
Paista 175 asteisessa uunissa noin 8-10 minuuttia ja valmista odotellessasi täyte.
Juustokakun täyte
4 dl soijajogurttia (Alpro Go On on sopivan jämäkkää!)
2 prk kauratuorejuustoa (påMackan)
2 rkl perunajauhoja
2rkl - 1 dl sokeria (haluamastasi makeusasteesta riippuen)
1 tl vaniljasokeria
2 rkl sitruunamehua
Mittaa ainesosat kulhoon ja sekoita vispilällä, kunnes täyte on tasaista.
Kaada täyte esipaistetun kakkupohjan päälle ja
paista 200 asteessa 15 minuuttia,
jonka jälkeen laske lämpöä 150 asteeseen ja
paista vielä toiset 15 minuuttia.
Anna kakun jäähtyä täysin.
Vegaaninen valkosuklaakuorrute
1 dl kasvirasvaa
1 dl tomusokeria
100 g vegaanista valkosuklaata
1 prk kauratuorejuustoa (påMackan)
Vispaa kasvirasva ja tomusokeri sekaisin,
lisää kauratuorejuusto ja vesihauteessa sulatettu valkosuklaa.
Vispaa lisää, kunnes täyte on tasaista.
Mikäli haluat kakkuun väriä,
jaa kuorrute kahteen tai useampaan osaan ja
värjää muutamalla tipalla elintarvikeväriä.
Dr. Oetkerin elintarvikeväreistä sininen, vihreä ja keltainen ovat vegaanisia.
Pursota kuorrutetta jäähtyneen kakun päälle!
Lisäsin vielä pakkaskuivattua mansikkaa tuomaan lisäväriä!
Laita jääkaappiin odottelemaan oikeaa kakkukahvihetkeä!
Nam!
Tässä kakussa on käytetty blogiyhteistönä saatuja Dammenbergin vegaanisia suklaita
sekä
Dr. Oetkerin elintarvikevärejä ja pakastekuivattua mansikkaa!