Rapean pinnan alta löytyy pehmeä kasvistäyte.
Tällä reseptillä valmistuu noin 25 x 35cm kokoinen vuoka quichea.
Jos käytät pientä pyöreää vuokaa,
voi ainesosien määrää hieman vähentää.
Valmispohjan käyttö on sallittua, mutta ei suotavaa,
sillä itse tehty pohja on kaiken A ja O!
Valmista aluksi täyte uuniin,
jotta se ehtii hieman jäähtyä esipaistettaessa piirakkapohjaa.
Piirakkapohjan ollessa uunissa ehtii hyvin kiehauttaa kikherneseoksen.
Piirakkapohja
7 dl jauhoja
½ tl suolaa
200g leivontamargariinia
½ - 1 dl kasvimaitoa
Nypi leivontamargariini jauhojen sekaan,
lisää suola ja vähitellen kasvimaitoa,
kunnes pohja on helposti muotoiltavissa, mutta ei löysä.
Painele taikina ison vuoan pohjalle,
pistele haarukalla ja esipaista 200 asteessa 10 minuutin ajan.
Täyte
Pieni kukkakaali, pilko
3-4 lehteä lehtikaalta, poista ruodit ja revi/leikkaa
1 punasipuli, kuutioi
Basilikaa
Mustapippuria
Öljyä
BBQ-marinadia
Pyörittele kasvikset ja öljyssä ja BBQ-marinadissa ja
200 asteessa n. 15 minuutin ajan.
Kikherneseos
2 dl kikhernejauhoja eli gramjauhoja
5 dl vettä
Kasvisliemikuutio/-jauhetta tai esimerkiksi Vege Vege-maustekastiketta
½ tl kurkumaa
1 tl Kala Namak mustaa suolaa (tämä tuo täytteeseen kananmunaa muistuttavaa makua)
Sekoita ainesosat vispilällä ja
kiehauta nopeasti kattilassa (n. 3-4 minuuttia),
kunnes täyte paksuuntuu hieman.
Levitä paahdetut kasvikset esipaistetun piirakkapohjan päälle,
lisää halutessasi vegaanista juustoa.
Tämän jälkeen levitä pinnalle kikherneseos ja
paista 200 asteisessa uunissa n. 25-30 minuuttia.