17.4.2018

Seitanwingsit ruohosipulimajoneesilla

Kukkakaaliwingsit ovat so last season, 
mutta onneksi seitanista tehdyt ruokaisat ja herkulliset wingsit 
raikkaaseen vegemajoon dipattuna vievät kielen mennessään. 


Poppamies-tuotteista löytyy todella runsas kattaus myös vegaaniruokavalioon soveltuvia tuotteita. Tästä syystä poimin tähän reseptiin makua Poppamies-valikoimasta.

Seitanwings

3 dl gluteenijauhoja
2 dl gramjauhoja eli kikhernejauhoja
4 rkl oluthiivahiutaleita
2 tl sipulijauhetta
1 tl suolaa

Sekoita kulhossa kuivat aineet ja lisää:

1 dl Siipikastiketta + 2,5 dl vettä + halutessasi 1 tl Jalosavua

Vaivaa seitantaikinaa kunnes se on kimmoisaa, mutta ei kuivaa.
Jaa taikina sopivan kokoisiksi paloiksi. 
Palojen koko kaksinkertaistuu keitettäessä.



Keitä paloja 1,5 litrassa kasvislientä 30-45 minuuttia. 

Valuta ja kuivaa seitanpalat.

Sekoita kulhossa 4 dl jauhoja ja 3 rkl Garlic Rub-mausteseosta.
Vaahdota toisessa kulhossa kikhernepurkin liemi (aquafaba) ja 

Pyörittele seitanpaloja ensin maustetussa jauhoseoksessa, 
sitten aquafaba-siipikastike-seoksessa ja 
sen jälkeen vielä kevyesti jauhoseoksessa.

Paista 200 asteisessa uunissa n. 25 minuuttia.

Dippi

1,5 dl Majonen-vegemajoneesia
1 dl ruohosipulia, hienonnettuna
1 tl valkosipulijauhetta



Sekoita ainesosat yhteen, anna maustua jääkaapissa hetki.



Nauti!

Tämä postaus on tehty yhteistyössä Poppamiehen kanssa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti