Kukkakaaliwingsit ovat so last season,
mutta onneksi seitanista tehdyt ruokaisat ja herkulliset wingsit
raikkaaseen vegemajoon dipattuna vievät kielen mennessään.
Poppamies-tuotteista löytyy todella runsas kattaus myös vegaaniruokavalioon soveltuvia tuotteita. Tästä syystä poimin tähän reseptiin makua Poppamies-valikoimasta.
Seitanwings
3 dl gluteenijauhoja
2 dl gramjauhoja eli kikhernejauhoja
4 rkl oluthiivahiutaleita
2 tl sipulijauhetta
1 tl suolaa
1 tl One For All rub & seasoning-mausteseos
Sekoita kulhossa kuivat aineet ja lisää:
1 dl Siipikastiketta + 2,5 dl vettä + halutessasi 1 tl Jalosavua
Vaivaa seitantaikinaa kunnes se on kimmoisaa, mutta ei kuivaa.
Jaa taikina sopivan kokoisiksi paloiksi.
Palojen koko kaksinkertaistuu keitettäessä.
Keitä paloja 1,5 litrassa kasvislientä 30-45 minuuttia.
Valuta ja kuivaa seitanpalat.
Sekoita kulhossa 4 dl jauhoja ja 3 rkl Garlic Rub-mausteseosta.
Vaahdota toisessa kulhossa kikhernepurkin liemi (aquafaba) ja
1 dl Siipikastiketta.
Pyörittele seitanpaloja ensin maustetussa jauhoseoksessa,
sitten aquafaba-siipikastike-seoksessa ja
sen jälkeen vielä kevyesti jauhoseoksessa.
Paista 200 asteisessa uunissa n. 25 minuuttia.
Dippi
1,5 dl Majonen-vegemajoneesia
1 dl ruohosipulia, hienonnettuna
1 tl valkosipulijauhetta
Sekoita ainesosat yhteen, anna maustua jääkaapissa hetki.
Nauti!
Tämä postaus on tehty yhteistyössä Poppamiehen kanssa!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti