HAMPPUPIHVIT
2 dl kuorittuja hampunsiemeniä
½ dl hamppurouhetta
2 kuorittua punajuurta
Sekoita sauvasekoittimella rouheaksi massaksi ja lisää:
3 rkl kuorellisia hampunsiemeniä
1,5 dl kaurahiutaleita
Paista 175 asteessa n. 20 minuuttia.
VALKOSIPULINEN HAMPUNSIEMENKASTIKE
2 dl hampunsiemeniä
1,5 dl vettä
2 valkosipulin kynttä
1 rkl omenaviinietikkaa
2 rkl sitruunamehua
1 tl basilikaa tai oreganoa tai persiljaa
½ rkl vaahterasiirappia/agavesiirappia
Suolaa, mustapippuria
Liota hampunsiemeniä vedessä 2-3 tuntia. Huuhtele.
Lisää valkosipulin, omenaviinietikan ja
sitruunamehun kanssa blenderiin ja sekoita.
Lisää tarvittaessa vettä.
Säilytä ilmatiiviissä purkissa jääkaapissa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti