2.10.2017

Kesäkurpitsalasagne

Kotipihan neljä viljelylaatikkoa on tuottanut satoa pitkin kesää. 


On tullut pinaattia, porkkanaa, sipulia, retiisiä ja 
sunnuntaina poimin viimeiset kesäkurpitsat ja lehtikaalit. 
Tuumasta toimeen, käytin ne heti lasagnen ainesosina. 
Lasagnelevyt korvasin kesäkurpitsalla.

Mikäs sen parempaa kuin saada tuoreet raaka-aineet 
puolessa minuutissa kasvupaikalta leikkuulaudalle?


3 kesäkurpitsaa
Pese ja suikaloi kesäkurpitsat ohuiksi levyiksi vihannesleikkurilla tai esimerkiksi juustohöylällä.


Nyhtökaurakastike

1 pkt nyhtökauraa (härkis/soijarouhe/tofu käy myös hyvin!)
500ml tetra paseerattua tomaattia
savupaprikaa
ripaus sokeria

Sekoita ainesosat kulhossa, nyhtökauraa ei tarvitse paistaa ennen uunia.

Juustokastike

1,5 dl vegejuustoa, raasteena
3 rkl oluthiivahiutaleita
2 dl lehtikaalta (poista ruodit)
1 dl kasvimaitoa
2 tl oreganoa
Suolaa, pippuria

Sekoita juustokastikkeen ainesosat monitoimikoneella/blenderillä/sauvasekoittimella.

Lado vuokaan vuorotellen kastikkeita ja kesäkurpitsasuikaleita. 
Päällimmäiseksi juustokastike ja raasta vielä hieman juustoa pinnalle.


Paista 175 asteisessa uunissa 45 minuuttia foliolla peitettynä ja vielä 15 minuuttia ilman foliota.


Anna vetäytyä hetki.

27.9.2017

Vegaaniset maapähkinä-suklaamuffinit

Pääsin mukaan Kotilieden blogiverkostoon ja 
päätin juhlistaa tapahtunutta tekemällä suussasulavan makeita herkkuja, 
joita ei vaan voi vastustaa.

Suklaa ja maapähkinä, mikä täydellinen yhdistelmä.

Suklaamuffinit

2,5 dl jauhoja
1,5 dl ruokosokeria
½ dl cacao jauhetta
1 tl ruokasoodaa
ripaus suolaa

2,5 dl kasvimaitoa
½ dl öljyä
1 tl sitruunamehua

Yhdistä kuivat aineet.
Lisää kasvimaito, sitruunamehu ja öljy.
Sekoita taikina huolellisesti, jaa muffinivuokiin ja 
paista 175 asteessa n. 20 minuuttia.

Maapähkinäkuorrute

1,5 dl tomusokeria
1 dl maapähkinävoita
2 rkl pehmeää kasvirasvaa
1 purkki påMackania

Sekoita kuorrutteen ainesosat yhteen vispilällä ja pursota jäähtyneiden muffinien päälle.
Säilytä kylmässä tarjoiluun asti, jotta kuorrute ei lässähdä.



20.9.2017

Tortillat romescotahnalla

Ripaus etelän lämpöä viileän syksyn keskelle.

1 pkt tortilloja

1 pkt nyhtökauraa/härkistä/soijasuikaleita
1 rkl öljyä
1 tl garam masalaa/chiliä
1 tl savupaprikaa
1/2 tl suolaa

Paista valitsemasi täyte öljyssä, mausta.

Romesco

3 valkosipulin kynttä, kuorineen
1 dl manteleita
2 paprikaa, halkaise ja poista siemenet
2 tomaattia, halkaise
2 palaa paahtoleipää


Paahda valkosipulin kynsiä, manteleita ja halkaistuja paprikaa sekä tomaatteja 
200 asteisessa uunissa n. 8 minuuttia.


3 rkl oliiviöljyä
1 rkl sitruunamehua/limemehua
½ tl savupaprikaa
1 tl suolaa
1 tl vaahterasiirappia
1 rkl srirachaa

Kuori valkosipulit ja mittaa kaikki ainekset blenderiin tai soseuta sauvasekoittimella.

Levitä romescotahnaa tortillaan, lisää täyte ja lusikoi päälle vielä guacamolea.


 

12.5.2017

Vegaaninen pannacotta

Pala Italiaa, jonka voi tehdä edellisenä päivänä valmiiksi.
Tällä reseptillä tulee 4 annosta.

Pannacotta

1 dl vadelmia/mansikoita
4 dl kookoskermaa
3 dl kasvimaitoa
½ dl agavesiirappia/vaahterasiirappia
½ tl vaniljaa
1 tl agar agaria

Mittaa kattilaan marjat, kookoskerma, kasvimaito, siirappi ja vanilja. Sekoita.
Lisää agar agar, sekoita huolellisesti ja kiehauta keskilämmöllä n. 10-15 minuuttia.
Jaa laseihin ja anna jäähtyä jääkaapissa useampi tunti, mieluiten yön yli.

Marjamelba

3 dl vadelmia/mansikoita
1-2 rkl sokeria
sitruunamehua

Murskaa marjoja ja kiehauta melban ainekset pannulla, kunnes neste on haihtunut.
Anna jäähtyä ja lusikoi pannacottan päälle.




27.4.2017

Härkäpapu-vegepanini

Mr. Paninilta toimitettiin meikäläiselle kassillinen vihreää kultaa, 
eli miltei uunituoreita vegepanineja. 
Miltei siksi, että paninit vaativat vain 4-6 minuutin uunituksen ja ovat valmista nautittavaksi.

Vegaanisten valmisruokien saralla viimeinen vuosi on ollut ihan uskomaton.
Siinä missä vielä reilu vuosi sitten tarjolla oli vain vihiksiä
on kauppojen hyllyt nyt pullollaan vegaanisia vaihtoehtoja helpoksi sapuskaksi.

Tätä on odotettu.
Ei vain meidän taloudessa, vaan ympäri Suomen. 
Sipsikaljavegaanien toiveet on täytetty ja nyt se on totta: Vegaaninen panini.

Yhdellä paninilla totuudenmukaisen arvion saaminen olisi ollut riskirajoilla, 
siksipä valmistin kerralla kolme.

Aluksi epäilin, 
että saako noin lyhyellä paistoajalla ja kotiuunilla yhtä hyvää paninia kuin parilagrillillä, 
mutta huoli oli turhaa: 
Ihanan rapea pinta ja sisällä pehmeä ja juuri sopivan tulinen täyte. 
Hyvä kombo.

Vaikka tämä ei lisätäytteitä kaipaakaan, 
niin tulen vielä varmasti testaamaan myös tuunattuja versioita.

Julistettiin kotosalla tämä härkäpapupihvillä varustettu herkku parhaaksi valmisruoaksi
mitä tähän mennessä on markkinoille tuotu. 
Ja sitä kunnianimeä ei helpolla heru, kaikkea on nimittäin kokeiltu!

Kiitos!

  


Valpas laaduntarkkailija taustalla.

Kunhan nämä on saatu syötyä, on aika palata taas reseptien maailmaan. 
Muutama uutuus odottelee jo takataskussa.