Kanelin ja muskottipähkinän aikaansaamat mielleyhtymät vievät joulupöytään,
mutta tämä kakku sopii hyvin myös sateisiin syyspäiviin.
Kakku:
2,5 dl spelttijauhoja
2,5 dl vehnäjauhoja
2 dl ruokosokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
3 tl kanelia
1 tl muskottipähkinää
½ tl suolaa
Yhdistä kuivat aineet.
1dl sokeritonta omenasosetta
2 dl kasvimaitoa
2 tl vaniljaa
1 dl kookosöljyä, juoksevaa
5 dl porkkanaraastetta
Yhdistä nesteet ja porkkanaraaste.
Sekoita kaikki ainesosat yhteen ja kumoa voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun vuokaan.
Paista kakkua 180 asteessa noin puoli tuntia.
Anna kakun jäähtyä kunnolla ennen kuorrutteen levittämistä.
Kuorrute:
2 pkt vegaanista tuorejuustoa
1 dl kasvisrasvaa
2 dl tomusokeria
Sekoita kuorrutteen ainekset vispilällä tasaiseksi ja levitä kakun päälle.
Koristele pähkinärouheella.
Itsehän en makeanhimoissani malttanut odottaa kakun jäähtymistä tarpeeksi,
joten kuorrutte suli kakkupalan pinnalle.
Se ei kuitenkaan vaikuttanut makuun, sillä kakku on yhtä palaa vaille syöty!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti