12.10.2017

Vegesolmut

Vegesolmut, valkosipulisolmut, seitansolmut!
Kun tuttu ja turvallinen pizza ei innosta, kokeile tätä!

Herkulliset suupalat pestoon dipattuna vievät taatusti kielen mennessään.

Taikinan voi tehdä jo edellisenä päivänä kohoamaan jääkaappiin, 
mutta jos et malta odotella, 
niin hätätapauksessa tunti lämpimässä riittää.

Taikina

5 dl jauhoja
2 tl sokeria
1 tl suolaa
½ pss kuivahiivaa
2 tl öljyä
2 dl vettä


Pyöräytä ainesosat yhteen yleiskoneella tai vaivaa huolellisesti käsin. 

Valkosipuli-seitantäyte

2 rkl öljyä
100g seitansalamia, kuutioituna pieneksi
2 valkosipulin kynttä, hienonnettuna
1 tl persiljaa
1-2 dl vegaanista juustoa, raastettuna

Paista pieneksi kuutioidut seitansalamit pannulla. 
Lisää valkosipuli ja persilja. 


Kaada kulhoon, jossa raastettu vegejuusto ja öljy.

Kaulitse taikina levyksi ja leikkaa pitkiksi parin sentin levyisiksi siivuiksi. 


Tee taikinasiivuista solmuja ja sekoita täytteen kanssa kulhossa, 
kunnes jokainen solmu on kunnolla seoksen peitossa. 


Lado taikinasolmut vuokaan ja anna kohota vielä puoli tuntia. 

Ripottele päälle öljyä (ja halutessasi hieman lisää vegejuustoa) ja 
paista 220 asteessa n. 20 minuuttia.


Tarjoile pestofraichen kanssa.

Pesto
1 dl tuoretta basilikaa
1 dl saksanpähkinöitä
2 valkosipulinkynttä
1 dl oliiviöljyä
2 rkl sitruunamehua
2 rkl oluthiivahiutaleita
1 prk kaurafraichea
Suolaa, pippuria

Mittaa kaikki ainekset blenderiin ja pyöräytä dipiksi.




15 minuuttia myöhemmin:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti