3.10.2016

Maapähkinäpuustit

Mikä on parempaa kuin korvapuustit? 
Maapähkinäpuustit! 
Tuttuun kuoreen piiloutuu pehmeän pähkinäinen täyte.

2,5 dl kasvimaitoa
25g tuorehiivaa tai 1 pss kuivahiivaa
1 dl ruokosokeria
1 rkl kardemummaa
7 dl vehnäjauhoja
75g huoneenlämpöistä leivontamargariinia
ripaus suolaa

Lämmitä kasvimaito. 
Lisää hiiva, sokeri ja kardemumma.
Mittaa jauhot mukaan vaivaten samalla ja lopuksi vielä leivontamargariini ja suola.
Alusta viitisen minuuttia ja jätä kohoamaan lämpimään paikkaan.

Odotellessasi voit valmistaa täytteen sekoittamalla allaolevat ainesosat yhteen.

75g huoneenlämpöistä leivontamargariinia
 ½ dl fariinisokeria
2 rkl kanelia
½ dl maapähkinävoita

Kun pullataikina on kohonnut, kaulitse se n. 2 cm paksuiseksi, pellin kokoiseksi levyksi.
Levitä täyte pinnalle ja rullaa kiinni.
Leikkaa n. 5 cm levyisiä paloja, tällä reseptillä niitä tulee n. 12 kpl.

Voitele kasvimaidolla ja 
paista 200 asteessa n. 12-15 minuuttia tai kunnes puustit ovat kullanruskeita.


Oli sen verran hyviä, että söin yhdeltä istumalta neljä.


Toimii myös pellin kokoisena pullakakkuna!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti