Umami on yksi viidestä perusmausta makean, suolaisen, happaman ja karvaan ohella.
Tätä makua lähdin etsimään, kun kokosin herkulliset jalobowl-kulhoruoat
lihattoman lokakuun kunniaksi.
Muun muassa seesamista, ravintohiivahiutaleista ja
luumuviinietikasta on kerrottu umamin makua löytyvän.
Nämä ainesosat päätyivät siis reseptiin mukaan.
lihattoman lokakuun kunniaksi.
Muun muassa seesamista, ravintohiivahiutaleista ja
luumuviinietikasta on kerrottu umamin makua löytyvän.
Nämä ainesosat päätyivät siis reseptiin mukaan.
Jotta aita ei olisi ollut liian matala, otin raaka-aineiksi myös kurpitsaa ja lehtikaalta - kumpaakaan en nimittäin ole koskaan aiemmin käyttänyt,
mutta jo tämän ensimmäisen kohtaamisen jälkeen voin sanoa,
että molemmat tulivat jäädäkseen.
että molemmat tulivat jäädäkseen.
Tofua kahdella tapaa on visuaalisesti melko pelkistetty.
Selasin toinen toistaan hienompia kulhoruokaluomuksia,
joihin on selvästi käytetty paljon aikaa ja vaivaa, mutta halusin itse toteuttaa reseptin
joka on arkiruokanakin helposti lähestyttävä, mutta maultaan kuitenkin suussasulava.
Selasin toinen toistaan hienompia kulhoruokaluomuksia,
joihin on selvästi käytetty paljon aikaa ja vaivaa, mutta halusin itse toteuttaa reseptin
joka on arkiruokanakin helposti lähestyttävä, mutta maultaan kuitenkin suussasulava.
Tästä reseptistä riittää vegekulhoja neljälle.
"Tofua kahdella tapaa"
Marinoitu tofu:
1 paketti maustamatonta Jalotofua
Marinadi:
2 rkl seesamöljyä
1 rkl luumuviinietikkaa
1 rkl soijakastiketta
½ tl inkivääriä
Kuivaa tofu ja pilko kuutioiksi, sekoita marinadissa ja anna maustua.
Pankotofu:
1 paketti Hempnut Jalotofua
1 dl kikhernelientä eli aquafabaa
Panerointi:
2 dl pankojauhoja
½ dl ravintohiivahiutaleita/oluthiivahiutaleita
2 rkl seesamsiemeniä
½ tl valkosipulia
½ tl chiliä
½ tl suolaa
Kuivaa tofu ja leikkaa kolmioiksi.
Pyörittele tofupalat vaahdotetussa aquafabassa (kikherneliemi) ja sen jälkeen jauhoseoksessa.
Maustetut kikherneet:
1 paketti kikherneitä liemessä (käytä liemi ylläolevan tofun paneroinnissa!)
3 rkl oliiviöljyä
½ tl chiliä
½ tl savupaprikaa
½ tl suolaa
Huuhtele ja kuivaa kikherneet.
Sekoita mausteöljy joukkoon.
Sekoita mausteöljy joukkoon.
Nyhtökurpitsa:
1 myskikurpitsa
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
2 rkl seesamöljyä
1 tl valkosipulia
Poista siemenet ja kuutioi kurpitsa. Sekoita mausteöljy joukkoon.
Kun kurpitsa on tullut uunista, voit nyhtää sitä haarukalla irtonaiseksi.
Kun kurpitsa on tullut uunista, voit nyhtää sitä haarukalla irtonaiseksi.
Laita kaikki ylläolevat foliosta tehtyihin vuokiin ja
paista 225 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
paista 225 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Odotellessasi voit valmistaa couscousin ja lehtikaalit:
Rapea lehtikaali:
100g lehtikaalta
1 rkl seesamöljyä
½ tl suolaa
½ tl valkosipulia
Poista lehtikaalista ruoti ja pilko pieneksi.
Paista rapeaksi seesamöljyssä, mausta suolalla ja valkosipulilla.
Pähkinäinen couscous:
2,5 dl couscousia
2,5 dl vettä
½ tl suolaa
1 dl natural cashewpähkinää
Kiehauta 2,5 dl vettä, lisää suola ja couscous. Anna vetäytyä tovi ja lisää murskatut cashewpähkinät.
Kokoa kulhot laittamalla pohjalle couscousia ja asettelemalla muita osia haluamasi mukaan.
#jalobowl
Lievää addiktoitumista sriracha mayoon havaittavissa.
Sopi hyvin lisämausteena tähänkin annokseen.
#kulhoruoka
#jalokuu
Tällä reseptillä osallistun Jalotofun
Searching for umami - bowlfood -kilpailuun.
Tällä reseptillä osallistun Jalotofun
Searching for umami - bowlfood -kilpailuun.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti