1.10.2015

Mac and cheese

Suolaista lohturuokaa parhaimmillaan, 
eli mac & cheese vegaanisena.

3 dl (gluteenitonta) makaronia/pastaa
100 g cashewpähkinöitä
4dl soija- tai mantelimaitoa
60 ml rypsiöljyä
1,5 rkl maissitärkkelystä
60 ml oluthiivahiutaleita
1 rkl misoa
1 rkl sitruunamehua
1 tl valkosipulimaustetta, suolaa ja pippuria

Keitä 3 dl makaronia (keitettynä makaronia on n. 6dl).
Murskaa cashewit hienoksi rouheeksi blenderillä ja laita sivuun odottelemaan.
Kiehauta nopeasti soija-mantelimaito, öljy ja maissitärkkelys. 
Levy ykköselle, kansi päälle ja anna poreilla 10 minuuttia, välillä sekoittaen.


Sekoita cashewrouhe, oluthiivahiutaleet, miso, sitruunamehu ja mausteet ja 
yhdistä kattilassa poreilevan maitoseoksen joukkoon. 

Itse sekoitin teelusikallisen misojauhetta pariin ruokalusikalliseen vettä, 
mutta voit käyttää myös valmista tahnaa.

Lisää kastike makaroneihin, sekoita ja nauti. 


Raastoin päälle vielä reilusti vegaanista juustoa.


Tähän sopisi vielä pieni loraus tryffeliöljyä, 
mutta pitkästä etsimisestä huolimatta en ole vielä(kään) löytänyt 
kohtuuhintaista ja -kokoista tryffeliöljypulloa, harmi.
Puolen litran puteli on vähän turhan iso, 
jos tarvitsee tryffeliöljyä vain teelusikallisen silloin tällöin.

Mainitsin viikko sitten ohimennen kumppanilleni, 
että pitäisi kai ostaa sauvasekoitin helpottamaan ruoanlaittoa. 
Toissapäivänä hän tuli bussipysäkille vastaan, kädessään iso laatikko.
Laatikosta paljastui sauvasekoitin lisäosineen (vispilä, minisilppuri ja sekoituskulho). 
Testasin ensimmäistä kertaa näitä cashewpähkinöitä murskatessani ja ihastuin ikihyviksi. 
Kyllä kelpaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti