kotiliesi

5.10.2015

Soijapoppers ja blogiyhteistyön alku

On ilo ja kunnia kertoa, että olen saanut blogiini ensimmäisen yhteistyökumppanin, Finnsoyn.

FinnSoy on suomalainen soijatuotteiden valmistaja, joka toimittaa soijatuotteita elintarviketeollisuuden ja ammattikeittiöiden tarpeisiin. Postimies toimitti viime viikon lopussa suoraan ovelle laatikon, 
josta paljastui soijatuotteita jos jonkinmoisessa muodossa. 

Näitä tuotteita on tulossa myyntiin kuluttajille näillä näkymin tammikuussa.
Pienistä ”tukkukaupoista”, näitä saattaa tosin saada jo aikaisemmin.




Ensimmäisenä testiin valikoituivat soijapyörykät. 
En halunnut lähteä liikenteeseen perinteisellä vihapullareseptillä (vegaaninen versio lihapullista), sillä viikonlopun kunniaksi teki mieli jotakin hyvää naposteltavaa. 
Enkä olisi voinut paremmin valita, 
näistä tuli nimittäin ihan äärettömän hyviä omatekoisen dipin kanssa. 

Dipin pohjana toimi kaura-fraiche, eli vegaaninen creme fraiche, 
johon tuli sekoitettua puolet maustekaapin sisällöstä eli mm. loraus sinappia, 
sitruunamehua, yrttisuolaa, valkosipulia, basilikaa ja muita yrttejä.


100g soijapyöryköitä/soijapaloja
Kasvislientä
Valkosipulia
1 tl suolaa
Pieni pala inkivääriä

1 dl kasvislientä
½ dl jauhoja

1 dl maissitärkkelystä

1 dl korppujauhoja
1 rkl valkosipulijauhetta
1 rkl sitruunapippuria
½ tl suolaa

Rypsiöljyä paistamiseen


Laita isoon kattilaan kasvisliemikuutio, raastettu valkosipuli ja inkivääri, suola ja soijapyörykät/soijapalat. 
Lisää vettä kunnes soijat peittyvät ja keitä pakkauksen ohjeen mukaan n. 20-30 minuuttia. 
Ota keittämisen lopuksi desin verran keitinlientä talteen ja purista soijapyöryköistä ylimääräinen neste pois.

Sekoita kulhossa talteen otettu kasvisliemi ja jauhot.

Sekoita toisessa kulhossa korppujauhot, valkosipulijauhe, sitruunapippuri ja suola.


Pyörittele soijat ensin kasvisliemi + jauhot - seoksessa, 
sen jälkeen maissitärkkelyksessä ja lopuksi korppujauhoseoksessa.



Lämmitä pannulla reilu loraus öljyä ja paista pyöryköitä, kunnes ovat kullanruskeita.



Nauti dipin, elokuvan ja hyvän seuran kera.
Varoitus: näihin jää koukkuun.

3 kommenttia:

  1. Mielenkiintoista! Soijasuikaleet näyttävät kuvien perusteella vähän samoilta kuin Punnitse ja Säästä -kaupan vastaavat. Ehkä tulevat samalta valmistajalta, mikä olisikin ihan järkeenkäypää. Olen käyttänyt niitä ohuita soijasuikaleita ja tykännyt. Mielestäni paljon parempia kuin esim. Soyappetitin suikaleet.

    VastaaPoista
  2. Nam! Mitä toi dippi on? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muokkasin juuri tekstiinkin. Eli pohjana toimi kaura-fraiche (vegaaninen creme fraiche) ja sekaan tuli laitettua mm. sinappia, sitruunamehua, yrttisuolaa, valkosipulia, basilikaa ja muita kuivattuja yrttejä.

      Poista