3.3.2016

Oreokakku

Remonttikiireet ovat vieneet kaiken energian kotikokkailusta.
Vielä kun tämän maaliskuun jaksaisi painaa, niin sitten vaihtuu osoite pysyvästi Porvooseen ja 
voin alkaa vähitellen keskittyä taas muihin asioihin pensselien pesun ja kipsipölyn hengittämisen sijaan.

Syntymäpäiväkakun ehdin tosin leipoa ja siitä tulikin jättimenestys!

Pohja
25 Oreo-keksiä
3 ruokalusikallista kasvirasvaa, sulatettuna

Murskaa keksit ja sekoita kasvirasva joukkoon. Painele irtopohjavuokaan.

Täyte
Reilu 1 dl cashewpähkinöitä
400ml tölkki kookosmaitoa
450g vegaanista maustamatonta tuorejuustoa (Tofutti, Oatly påMackan)
400g tofua (maustamaton, ei pehmeä)
1 dl ruokosokeria
3 rkl maissitärkkelystä
100g kasvirasvaa, sulatettuna
1 rkl vaniljaa
1/2 dl jauhoja
Kourallinen keksejä, murskattuna

Täyte:
Sekoita pähkinät ja kookosmaito blenderissä. Lisää tuorejuusto ja tofu ja sekoita uudelleen. Lisää ruokosokeri, maissitärkkelys, kasvirasva ja vanilja. Sekoita. Lisää lopuksi jauhot ja blendaa vielä huolellisesti, jotta täyte on tasaista. Lisää täyteen joukkoon vielä 10 murskattua keksiä.

Lämmitä uuni 160 asteeseen.
Kaada täyte pohjan päälle ja anna paistua tunnin ajan. 
Laita uuni pois päältä ja anna kakun olla vielä toinen tunti jälkilämmössä.


Anna jäähtyä useampi tunti, mieluiten seuraavaan päivään.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti