7.3.2016

Vegaaninen voileipäkakku

Kuka kehtaa väittää, että voileipäkakut ovat jotenkin vanhanaikaista juhlatarjottavaa?
Sopii täydellisesti sipsikaljavegaanin aamupalaksi. Ja päivälliseksi. Ja iltapalaksi.
Ensimmäinen voileipäkakkuni ja hävisi jääkaapista hetkessä.

Tummaa paahtoleipää 16 palaa
Vaaleaa paahtoleipää 16 palaa

3dl kasvislientä leipien kostutukseen

Tofutäyte
1 pkt marinoitua tofua
1 paprika kuutioina
1 dl vegaanista juustoa, raastettuna
1 prk tuorejuustoa (esim. påMackan)
1 prk kaurafraichea
2 rkl majoneesia
Ruususuolaa, mustapippuria, chiliä

Suolakurkkutäyte
200g suolakurkkua, pieneksi kuutioituna
1 punasipuli, pieneksi kuutioituna
2dl vegaanista juustoa raastettuna
1 prk tuorejuustoa  (esim. påMackan)
1 prk kaurafraichea
2 rkl majoneesia
Ruususuolaa, mustapippuria, chiliä

Kuorrute

Puolet suolakurkkutäytteestä plus 1 prk tuorejuustoa ja mausteita.


Leikkaa leivistä reunat pois. 

Laita elmukelmulla vuorattuun vuokaan/leivinlaudalle puolet vaaleasta leivästä. Kostuta kasvisliemellä. 
Levitä leipien päälle puolet tofutäytteestä. 
Seuraavaksi puolet tummasta leivästä, kostutus ja puolet suolakurkkutäytteestä. 
Seuraavaksi loput vaaleasta leivästä, kostutus ja loput tofutäytteestä. 
Päällimmäiseksi loput tummasta leivästä ja lopuksi vielä kostutus. 

Kelmuta kakku ja laita esimerkiksi pieni leikkuulauta painoksi. 
Anna maustua jääkaapissa useampi tunti, mieluiten seuraavaan päivään. 

Kumoa kakku tarjoilulautaselle, sekoita jäljellejääneeseen täytteeseen (puolikas suolakurkkutäyte) vielä yksi purkki tuorejuustoa ja levitä kakun päälle. 

Koristele haluamallasi tavalla, esimerkiksi tomaateilla, kurkuilla ja rucolalla
.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti