2.2.2016

Vegaaninen gluteeniton suklaa-pähkinäkakku

Suklaakakku on juuri sopivan makeaa silloin, 
kun herkuille perso isäpuoli saa sokeriöverit.

Tästä reseptistä tulee kaksikerroksinen kakku tai matala kakku ja 12 muffinsia. 

Taikina
4 rkl aquafabaa (kikhernepurkin liemi)
2,5 dl kaura-/soijamaitoa
1,5 tl sitruunamehua
3 tl ruokasoodaa
1,5 dl siirappia
1,5 dl ruokosokeria
reilu desi kookosöljyä
1 tl vaniljaa
5 dl makeuttamatonta omenasosetta
1/2 tl merisuolaa
reilu 2 desiä makeuttamatonta kaakaojauhetta
120 g rouhittua mantelia
reilu desi gluteenittomia kaurahiutaleita, hienonnettuna
3,5 dl  gluteenitonta jauhoa

Kuorrutus
125 ml kaura-/soijamaitoa
200g tummaa suklaata
1/2 dl kookosöljyä
4 dl tomusokeria
Hasselpähkinöitä

Lämmitä uuni 180 asteeseen. Voitele ja jauhota vuoka ja/tai muffinssivuoat. 

Taikina:
Vaahdota aquafaba, sekoita sitruunamehu kasvimaitoon ja lisää ruokasooda. 
Lisää seuraavaksi sokeri, siirappi ja sekoita hyvin. Lisää omenasose, vanilja, kookosöljy, suola ja sekoita jälleen. Lisää kaakaojauhe, mantelirouhe, hienonnetut kaurahiutaleet ja jauhot. 

Jaa taikina vuokiin. 

Paista kakkua n. 30-40 minuuttia, muffineita hieman alle puoli tuntia.

Kuorrutus: 
Lämmitä kasvimaitoa minuutin verran mikrossa. 
Lisää paloiteltu suklaa ja anna sulaa. 
Lisää kookosöljy ja tomusokeri, sekoita hyvin ja anna tekeytyä jääkaapissa n. 20 minuuttia.
Jos kuorrutus on liian löysää, lisää hieman tomusokeria. 

Koristele pähkinöillä. 
Jos teet kaksikerroksisen kakun, 
lisää kuorrutetta ja pähkinöitä myös kakkujen väliin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti