27.9.2018

Quiche Vegan kikhernekuorella


Rapean pinnan alta löytyy pehmeä kasvistäyte.

Tällä reseptillä valmistuu noin 25 x 35cm kokoinen vuoka quichea. 
Jos käytät pientä pyöreää vuokaa, 
voi ainesosien määrää hieman vähentää.
Valmispohjan käyttö on sallittua, mutta ei suotavaa, 
sillä itse tehty pohja on kaiken A ja O!

Valmista aluksi täyte uuniin, 
jotta se ehtii hieman jäähtyä esipaistettaessa piirakkapohjaa.
Piirakkapohjan ollessa uunissa ehtii hyvin kiehauttaa kikherneseoksen.

Piirakkapohja

7 dl jauhoja
½ tl suolaa
200g leivontamargariinia
½ - 1 dl kasvimaitoa

Nypi leivontamargariini jauhojen sekaan, 
lisää suola ja vähitellen kasvimaitoa, 
kunnes pohja on helposti muotoiltavissa, mutta ei löysä. 
Painele taikina ison vuoan pohjalle, 
pistele haarukalla ja esipaista 200 asteessa 10 minuutin ajan.

Täyte

Pieni kukkakaali, pilko 
3-4 lehteä lehtikaalta, poista ruodit ja revi/leikkaa
1 punasipuli, kuutioi 
Basilikaa
Mustapippuria
Öljyä
BBQ-marinadia

Pyörittele kasvikset ja öljyssä ja BBQ-marinadissa ja 
200 asteessa n. 15 minuutin ajan.

Kikherneseos

2 dl kikhernejauhoja eli gramjauhoja
5 dl vettä
Kasvisliemikuutio/-jauhetta tai esimerkiksi Vege Vege-maustekastiketta
½ tl kurkumaa
1 tl Kala Namak mustaa suolaa (tämä tuo täytteeseen kananmunaa muistuttavaa makua)

Sekoita ainesosat vispilällä ja 
kiehauta nopeasti kattilassa (n. 3-4 minuuttia),
kunnes täyte paksuuntuu hieman.

Levitä paahdetut kasvikset esipaistetun piirakkapohjan päälle,
lisää halutessasi vegaanista juustoa.
Tämän jälkeen levitä pinnalle kikherneseos ja 
paista 200 asteisessa uunissa n. 25-30 minuuttia.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti