Tämä vaniljaisen pehmeä herkku eli
koko pellin kokoinen vegaaninen omenapiirakka
sopii täydellisesti kylmiin syysiltoihin.
Oman pihan omenapuiden sato alkaa olla kerätty,
tämä piirakka valmistui melkolailla viimeisistä omenoista.
Oman pihan omenapuiden sato alkaa olla kerätty,
tämä piirakka valmistui melkolailla viimeisistä omenoista.
Pohja:
300 g leivontamargariinia, sulana
4 dl kasvipohjaista jogurttia (itse käytin soijajogurttia)
2 dl sokeria
7,5 dl vehnäjauhoja
Reilu 1 rkl leivinjauhetta
Sekoita pohjan ainesosat kulhossa ja painele leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle.
Esipaista pohjaa viitisen minuuttia eli täytteen valmistamisen ajan.
Täyte:
1 prk Alpron vaniljakastiketta (525g tetra)
1 dl kasvispohjaista jogurttia (jos ostat 500g purkin, se riittää siis hyvin sekä pohjaan että täytteeseen)
½ dl perunajauhoja
Ripaus kanelia
Sekoita täytteet ainesosat kulhossa, levitä esipaistetun pohjan päälle ja lado pinnalle viipaloitua omenaa. Ripottele vielä pinnalle ruokalusikallisen verran sokeria.
Paista 200 asteessa 30 minuutin ajan ja anna jäähtyä hetki ennen leikkaamista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti