What you eat - I can eat vegan!
Herkulliset seitanpihvit soveltuvat lihattoman lokakuun vaihtoehdoksi ja
siitä eteenpäin vuoden ympäri!
Seitan:
2 dl käyttövalmiita kikherneitä
4 rkl oluthiivahiutaleita
1 tl valkosipulia
1 tl oreganoa
1 tl paprikajauhetta
½ tl mustapippuria
1 rkl pekonisuolaa
1 dl tomaattipyreetä (/murskaa/ketsuppia)
2 rkl soijakastiketta
1 rkl sinappia
1 tl savuaromia
2 rkl BBQ-kastiketta
1,2 dl kasvislientä (/veteen sekoitettuna 1 rkl VegeVegeä)
Sekoita ainesosat sauvasekoittimella tai blenderillä tasaiseksi.
Siirrä kulhoon.
Lisää nesteen sekaan:
3 dl gluteenijauhoja ja
1 dl kikhernejauhoja eli gramjauhoja.
Vaivaa taikinaa liki kello kaulassa 2 - 2,5 minuuttia.
Vähempi aika jättää seitanin liian löysäksi ja helposti murenevaksi, koska gluteeni ei ehdi aktivoitua.
Liian pitkä vaivaaminen taas tekee seitanista sitkeää.
Kun vaivattua taikinaa vetää kevyesti ja se palautuu takaisin,
silloin tietää, että se on valmista.
Muotoile taikinasta pötkö ja leikkaa kymmeneen osaan.
Paina seitanpihvit käsin tai esimerkiksi perunasurvimella litteiksi ja
kypsennä höyrytyskattilassa 20 minuutin ajan.
Seitanpihvit kasvattavat hieman kokoa höyrytyksen aikana.
Pyörittele pihvit kauttaaltaan BBQ-kastikkeessa ja
paista molemmin puolin muutaman minuutin ajan,
kunnes saavat vähän väriä pintaan.
Tarjoile seitanpihvit perunamuusin, ranskalaisten tai paistettujen perunoiden sekä
haluamasi kastikkeen kanssa.
Sienikastike sopii täydellisesti!
Kuka edes kaipaisi lihaa tällaisen jälkeen?
Reseptissä on käytetty ainesosia, jotka on saatu yhteistyössä Poppamiehen kanssa!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti