18.12.2017

Vegaaninen pinaattijuustodippi artisokan sydämillä

 Juustokastike

2,5 dl cashewpähkinöitä
5 dl vettä
½ dl maissitärkkelystä
½ dl oluthiivahiutaleita
2 tl sitruunamehua
1 tl suolaa
½ tl valkosipulijauhetta

Kiehauta cashewpähkinöitä vedessä 10 minuutin ajan, 
kunnes ne ovat pehmenneet. 
Valuta ja huuhtele pähkinät ja  lisää loppujen ainesten kanssa blenderiin.  
Sekoita, kunnes kastike on sileää. 
Keitä seosta kattilassa noin viiden minuutin ajan, 
koko ajan sekoittaen, kunnes se suurustuu.

Pinaatti-artisokkadippi

1 prk artisokan sydämiä
1 sipuli
3 valkosipulin kynttä
2-3 dl pinaattia (pakastettu käy hyvin)
1,5 dl kasvimaitoa
Mustapippuria ja suolaa

Valuta ja pilko artisokan sydämet.
Hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet.
Sekoita kaikki ainekset juustokastikkeen kanssa uunivuokaan ja
paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. 

Dippaa tuoreella leivällä tai patongilla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti