kotiliesi

5.12.2017

Porkkala

Porkkala eli vegaaninen "porkkanalohi" nousi suureen suosioon viime jouluna.
Tänä vuonna se tekee uutta tulemista, ainakin meidän taloudessa!
Kumppanin isälle pitää tehdä myös oma satsi, 
sen verran tykästyi heti ensimmäisellä maistamisella.

Viime sunnuntaina oltiin joulumyyjäisissä ja ensimmäistä kertaa möin omia leipomuksiani.
Etenkin porkkala eli graavikalaa muistuttava lisuke sai aikaan suunnattoman suosion,
eikä kotiin tuomisiksi jäänyt kuin kaksi purkkia kylmälaukun pohjalle.

Maistatettiin porkkalaa ruisnapeilla,
joihin oli lisäksi laitettu påMackanista, kaurafraichesta, punasipulista ja
mustapippurista tehtyä levitettä.

Sekaanit hullaantuivat, hämmästelivät ja ostivat!

2-3 pkt karkeaa merisuolaa
1 pussi porkkanoita

4 rkl öljyä
2,5 rkl savunestettä
1 rkl viinietikkaa
tilliä

Lisää halutessasi arkki merilevää antamaan lisämakua,
mutta poista merilevä ennen tarjoilua.

Peitä pellin tai ison vuoan pohja karkealla merisuolalla ja asettele päälle porkkanat vieri viereen.



Pellilliseen menee n. 1,5 kg porkkanoita.
Peitä porkkanat kokonaan suolalla, kyllä, kokonaan!

Anna porkkanoiden kypsyä 190 asteisessa uunissa 1,5 tunnin ajan,
jonka jälkeen anna jäähtyä.

Kaiva porkkanat esiin suolasta.

Säästä suola, sillä sen voi käyttää uudelleen 1-2 seuraavassa satsissa!

Kuori porkkanat ja suikaloi ne sen jälkeen kuorimaveitsellä tai juustohöylällä.

Sekoita isoon purkkiin marinadin ainekset, lisää suikaloidut porkkanat ja
pyörittele ne kauttaaltaan marinadiin.



Anna maustua jääkaapissa kaksi vuorokautta.
Maku on kohdillaan vasta 2. päivän kohdalla,
joten nämä kannattaa tehdä hyvissä ajoin.



Syö leivän päällä tai muuten joulupöydän lisukkeena!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti