3.11.2015

Vegaaninen marja-juustokakku

Kun käytin vielä maitotuotteita, oli juustokakku ehdottomasti lempijälkiruokani.
Saatoin kiskoa itsekseni koko kakun kahdessa päivässä, vähintään kerran kuussa.

Onneksi juustokakun voi valmistaa myös vegaanisena ja se on jopa parempaa niin.

Pohja

Reilu puoli pakettia digestive-keksejä
1dl maidotonta juoksevaa margariinia


Täyte

5 dl soijajogurttia (maustamaton tai vanilja)

2 prk  vegaanista tuorejuustoa (påMackan)

2 rkl perunajauhoja

2 tl vaniljasokeria 
½-1 dl ruokosokeria
2 rkl sitruunamehua

2 dl marjoja valinnan mukaan


Valuta soijajogurttia pari tuntia.
Itse laitan siivilän päälle talouspaperin, johon kumoan jogurtin. 
Alle kulho, johon ylimääräinen neste valuu. 

Näin jogurtti ei ole niin juoksevaa ja kakku hyytyy paremmin.  

Sekoita murskatut keksit ja margariini ja painele irtovuoan pohjalle.
Laita pohja muutamaksi minuutiksi uuniin ennen täytteen valmistumista.

Kun jogurtti on valunut, sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään tasaiseksi. 
Sekoita joukkoon myös marjat.

Kaada täyte vuokaan ja asettele halutessasi pinnalle vielä lisää marjoja tai hedelmiä. 
Ostin heräteostoksena persimonin, josta tein keskelle koristeen.



Paista kakkua 200 asteessa n. 15 minuuttia. 
Laske lämpötila 150 asteeseen ja jatka paistamista toiset 15 minuuttia. 
Jos keskiosa ei ole kunnolla hyytynyt, niin anna paistua vielä viitisen minuuttia.

4 kommenttia:

  1. påmackan ei ole soijasta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tarkkaavaisuudesta! Muokkasin reseptiä kehiteltyäni sitä vielä paremmaksi, niin jäi tuo soija kummittelemaan :>

      Poista
  2. Minkä kokoiseen irtovuokaan teit kakun?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käyttämäni vuoka on 26cm halkaisijaltaan.

      Poista