2.11.2015

Soijapizza ja soijacalzone

Sain blogiyhteistyökumppaniltani Finnsoylta testiin vaaleaa ja tummaa soijarouhetta.
Hyvin maustettu soijarouhe sopii mihin tahansa reseptiin esimerkiksi jauhelihan tilalle. Ensimmäisenä maustoin rouheesta nestesavun avulla savusoijaa, 
joka sopi sekä pizzaan että calzoneihin todella hyvin.

Taikina

Tällä taikinareseptillä tulee yksi pellillinen pizzaa tai neljä calzonea:

1 pussi kuivahiivaa 
1 tl sokeria
2,5dl lämmintä vettä
5 dl (gluteenittomia) jauhoja 
2 rkl oliiviöljyä 
1 tl suolaa 

Sekoita hiiva ja sokeri lämpimään veteen. 
Lisää joukkoon jauhot, suola ja öljy. Anna kohota lämpimässä puoli tuntia.

Savusoija 

Tällä reseptillä riitti täytteiksi pellilliseen pizzaa ja kahteen calzoneen.

2,5 dl soijarouhetta

1 tl mustapippuria
1 rkl paprikaa
1 rkl valkosipulijauhetta
1 tl (ruusu)suolaa
1 tl sokeria
1 tl chiliä
1 tl cajunmaustetta
1 tl basilikaa

3 dl vettä
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl nestesavua 


Sekoita mausteet soijarouheeseen.
Kiehauta vesi kattilassa. Lisää oliiviöljy ja nestemäinen savu.
Sekoita mukaan maustettu soijarouhe ja anna turvota 10 minuuttia.
Kattilaa ei tarvitse pitää enää liedellä, kun soijarouhe turpoaa.


Paketoin soijarouheen tiiviisti folioon ja annoin maustua vielä yön yli,
mutta rouheen voi toki käyttää suoraankin.


Pizzaan tuli täytteiksi soijarouheen lisäksi paprikaa, sipulia ja valkosipulia.


200-asteisessa uunissa noin vartti.



Calzoneiden täytteeksi paistoin soijarouheen pannulla ja 
lisäsin yhden kuutioidun sipulin, sekä 2 dl paseerattua tomaattia.


Jaa taikina neljään osaan, jotka kaulitset ohuiksi. Lisää täytteet ja taita puoliksi. 
Painele reunat kunnolla kiinni.


Päälle öljyä, juustoa sekä mausteyrttejä, ja uuniin 200 asteeseen noin vartiksi.


   

Sain herrasmiehen illallisseuraksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti