Huhtikuussa on parsan paras satokausi.
Tästä inspiroituneena pyöräytin piirakan, johon chilillä maustettu kaurakerma antaa juuri sopivasti potkua!
Piirakkapohja
3 dl vehnäjauhoja
125 g margariinia
2 rkl kylmää vettä
1/2 tl suolaa
Sekoita ainesosat käsin nyppimällä,
painele taikina piirakkavuokaan,
pistele haarukalla ja
esikypsennä 200 asteessa 10 minuuttia.
Täyte
1 sipuli
2-3 valkosipulin kynttä
1 pss pakastepinaattia
2 dl (chili-) kaurakermaa
5 rkl aquafabaa eli kikhernepurkin lientä
1 dl vegaanista juustoraastetta
1 tl timjamia
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1/2 punttia parsaa
Kuullota sipulit pannulla ja
sekoita muiden ainesosien kanssa.
Levitä täyte piirakkapohjan päälle.
Pese parsat ja poista kuivat tyvet.
Leikkaa parsat halki ja
asettele täytteen päälle.
Paista 200 asteisessa uunissa
n. 30 minuuttia.
Anna jäähtyä kunnolla,
jotta täyte hyytyy.
Maistuu myös kylmänä!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti