Kun sushikestien valmistelu alkaa kahta päivää aiemmin, on odotukset suuret.
Ja ne odotukset todellakin lunastettiin!
Sekasyöjälle upposi kehujen saattelemana kolme lautasellista,
yksi seuralainen jouduttiin likimain vierittämään takaisin kotiinsa ja
vuosikausia sushia vältellyt ja muistinsa mukaan jopa vihannut
sushikestittävä huudahti muutaman palan jälkeen: "NÄÄ ON HYVIÄ!" ja
söi wasabia lukuunottamatta suurella innolla kaikkea!
Raa'an porkkanan, kurkun ja avocadon liitto on ohi,
nyt tulee kunnolliset vegaanisushin täytteet!
Kaikki alkaa hyvin huuhdellusta, keitetystä ja mautetusta sushiriisistä.
Huuhtele sushiriisiä lävikössä minuutin verran, kunnes vesi alkaa kirkastua.
5 dl sushiriisiä
5 dl vettä
Mittaa vesi kattilaan, kiehauta ja pienennä lämpöä.
Lisää sushiriisi ja laita kansi kiinni. Anna kypsyä 10-15 minuuttia,
jonka jälkeen ota kattila pois liedeltä.
Jätä vielä kansi päälle ja anna riisin vetäytyä 10-15 minuuttia.
Siirrä kypsä sushiriisi kulhoon ja sekoita joukkoon:
4 rkl riisiviinietikkaa
3 rkl sokeria
2 tl suolaa
Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Ja sitten täytteiden pariin!
Porkkalan kaveriksi tein paprikalaa!
PAPRIKALA
Halkaise paprika(t), poista hattu, kanta ja siemenet.
Leikkaa kuori pois terävällä veitsellä ja viipaloi parin sentin levyisiksi paloiksi.
Keitä vartin verran puolessa litrassa vettä, maustettuna soijakastikkeella ja merileväsiivulla.
Siirrä valutetut ja kevyiesti kuivatut paprikat tiiviiseen rasiaan, jossa on:
2 rkl öljyä
2 rkl riisiviinietikkaa
1 tl savuaromia
Anna marinoitua pari vuorokautta porkkalan tapaan.
Paprikala nigiri
Porkkala-avocado maki
KIKHERNETONNIKALA
1 tölkki/tetra kikherneitä
4 rkl vegaanista majoneesia
1 rkl oluhiivahiutaleita
1 rkl merilevärouhetta (noin 1/5 arkki merilevää murustettuna)
1 rkl sitruunamehua
1 rkl soijakastiketta
Suolaa ja pippuria
Valuta kikherneet (säästä aquafaba-neste makeaan leivontaan!),
muussaa kulhossa perunasurvimella tai sauvasekoittimella,
mittaa loput ainesosat joukkoon ja sekoita.
Tämä täyte sopii loistavasti myös kolmioleipien väliin!
Kikhernetonnikala maki ja merileväkaviaari
Tofu-Inariage
Nämä paistetut tofukuoret ostin valmiina,
huuhtelin liian öljyn pois, kuivasin, avasin ja täytin sushiriisillä.
Kun sushimaton päälle laittaa elmukelmua
(tai hätätapauksessa pakastepussin, kuten minä...)
pysyy se käyttökelpoisena pidempään, eikä täytteet jää kiinni.
VEGAANINEN TAMAGO SUSHI
eli kikhernemunakas-sushi
6 rkl kikhernejauhoja eli gramjauhoja
6 rkl kasvimaitoa
1 rkl aquafabaa
1 rkl oluthiivahiutaleita
Mustaa suolaa
Sekoita ainesosat kulhossa vispilällä,
paista pannulla muutaman minuutin ajan molemmin puolin.
Anna jähtyä ja leikkaa sopivan kokoisiksi paloiksi.
MARINOITU TOFU CALIFORNIA ROLL
200 grammaa tofua
Painele tofusta ylimääräinen neste pois ja leikkaa siivuiksi.
Mittaa kannelliseen rasiaan marinadin ainekset:
½ dl soijakastiketta
1 valkosipulin kynsi, murskattuna
1 tl siirappia
½ tl inkivääriä
Pyörittele tofut marinadissa ja anna maustua yön yli.
Tofu-avocado California roll
Pieniin kulhoihin soijakastiketta, wasabituubi pöytään ja nauttimaan!
Tämä postaus ja sushikestit on tehty yhteistyössä Fine Foods Oy Ltd:n kanssa!
Heidän valikoimastaan löytyy suuri määrä sushitarpeita!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti