2.10.2017

Kesäkurpitsalasagne

Kotipihan neljä viljelylaatikkoa on tuottanut satoa pitkin kesää. 


On tullut pinaattia, porkkanaa, sipulia, retiisiä ja 
sunnuntaina poimin viimeiset kesäkurpitsat ja lehtikaalit. 
Tuumasta toimeen, käytin ne heti lasagnen ainesosina. 
Lasagnelevyt korvasin kesäkurpitsalla.

Mikäs sen parempaa kuin saada tuoreet raaka-aineet 
puolessa minuutissa kasvupaikalta leikkuulaudalle?


3 kesäkurpitsaa
Pese ja suikaloi kesäkurpitsat ohuiksi levyiksi vihannesleikkurilla tai esimerkiksi juustohöylällä.


Nyhtökaurakastike

1 pkt nyhtökauraa (härkis/soijarouhe/tofu käy myös hyvin!)
500ml tetra paseerattua tomaattia
savupaprikaa
ripaus sokeria

Sekoita ainesosat kulhossa, nyhtökauraa ei tarvitse paistaa ennen uunia.

Juustokastike

1,5 dl vegejuustoa, raasteena
3 rkl oluthiivahiutaleita
2 dl lehtikaalta (poista ruodit)
1 dl kasvimaitoa
2 tl oreganoa
Suolaa, pippuria

Sekoita juustokastikkeen ainesosat monitoimikoneella/blenderillä/sauvasekoittimella.

Lado vuokaan vuorotellen kastikkeita ja kesäkurpitsasuikaleita. 
Päällimmäiseksi juustokastike ja raasta vielä hieman juustoa pinnalle.


Paista 175 asteisessa uunissa 45 minuuttia foliolla peitettynä ja vielä 15 minuuttia ilman foliota.


Anna vetäytyä hetki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti