kotiliesi

10.4.2019

Vegaaninen parsa-pinaattipiirakka

Huhtikuussa on parsan paras satokausi.

Tästä inspiroituneena pyöräytin piirakan, johon chilillä maustettu kaurakerma antaa juuri sopivasti potkua!


Piirakkapohja

3 dl vehnäjauhoja
125 g margariinia
2 rkl kylmää vettä 
1/2 tl suolaa

Sekoita ainesosat käsin nyppimällä,
painele taikina piirakkavuokaan, 
pistele haarukalla ja 
esikypsennä 200 asteessa 10 minuuttia.


Täyte

1 sipuli
2-3 valkosipulin kynttä
1 pss pakastepinaattia
2 dl (chili-) kaurakermaa
5 rkl aquafabaa eli kikhernepurkin lientä
1 dl vegaanista juustoraastetta
1 tl timjamia
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria

1/2 punttia parsaa

Kuullota sipulit pannulla ja 
sekoita muiden ainesosien kanssa. 
Levitä täyte piirakkapohjan päälle.
Pese parsat ja poista kuivat tyvet. 
Leikkaa parsat halki ja 
asettele täytteen päälle.


Paista 200 asteisessa uunissa 
n. 30 minuuttia.

Anna jäähtyä kunnolla, 
jotta täyte hyytyy.

Maistuu myös kylmänä!


Seuraa myös Instagramissa
@veganlifefi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti