18.1.2017

Lucumafudge

Keittiön kaapissa on kuukausia lojunut mystinen pussi, jossa lukee "lucumajauhe".
Joitakin päiviä sitten tutkin mitä se on ja mihin sitä voi käyttää.
Lucuma on eritoten Perussa kasvava mangon kaltainen kermaisen makea hedelmä.
Aamupalasmootien lisäksi kokeilin jauhetta fudgen valmistuksessa ja kappas, sehän toimi täydellisesti!

Tällä respetillä tulee n. 12 suupalaa

Mittaa blenderiin n. 100g cashewpähkinöitä ja anna pyöriä minuutin verran.
Lisää 1-2 ruokalusikallista öljyä ja jatka sekoitusta, kunnes koostumus on tahnamaista.


Lisää cashewtahnan joukkoon:
1,5 dl lucumajauhetta
0,5 dl kookosöljyä
1 rkl (agave)siirappia
vaniljaa
ripaus suolaa

Sekoita hyvin ja kaada leivinpaperilla tai kelmulla vuorattuun vuokaan.
Painele pinnalle marjoja.
Itse käytin oman pihan pensaista viime kesänä poimittuja viinimarjoja.
Laita jääkaappiin jähmettymään pariksi tunniksi. 
Leikkaa paloiksi ja nauti. 

Säilyy jääkaapissa tai pakastimessa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti