25.10.2021

Suppilovahveropiirakka



Vielä eilen löytyi koiralenkin aikana litran verran suppilovahveroita ja 
jotta viikko alkaisi hyvällä ruoalla, 
valmistin niistä suppilovahvero-fetapiirakan!

Helppo ja nopea resepti, 
kelpaa niin arkeen kuin juhlaankin!

Pohja

125g margariinia
3 dl jauhoja
1/2 tl suolaa
2 rkl kylmää vettä

Täyte

1 litra suppilovahveroita
1 punasipuli
1-2 valkosipulin kynttä
öljyä
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
100g Oatly påMackania
1 dl kasvikermaa
100g Violife Greek White fetaa
Juustoraastetta

Nypi margariini jauhojen joukkoon, 
lisää suola ja vesi. 
Anna pohjan kovettua jääkaapissa 
sen aikaa, 
kun valmistat täytteen.


Paista sieniä kuivalla pannulla, 
kunnes neste on haihtunut. 
Lisää öljy, pilkotut sipuli ja valkosipuli ja mausteet. 
Kuullota hetki. 
Lisää påMackan ja kasvikerma. 
Itse käytin Plantin French Herbs kaurakermaa.

Anna vetäytyä hetki.


Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
 Pistele haarukalla pohjaan reikiä ja 
esipaista pohjaa 200 asteessa 
viiden minuutin ajan.

Kaada täyte pohjan päälle, 
lisää pilkottu feta ja juustoraaste.


Paista 200 asteessa uunin alatasolla 
noin 25-30 minuuttia. 

Anna jäähtyä tovi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti