Useimmissa ravintoloissa naan-leivässä
on käytetty jogurttia,
jonka vuoksi eivät sovellu vegaaniseen ruokavalioon.
Mutta onneksi esimerkiksi keiton kaveriksi sopivaa herkullista (ja helppoa) vegaanista naan-leipää voi tehdä itse kotona!
Kookos-linssikeitto
100 grammaa punaisia linssejä
1 tl kurkumaa
1 tl inkivääriä
2 valkosipulin kynttä
1 litra kasvislientä
400 ml tölkki kookosmaitoa
400 ml tölkki paseerattua tomaattia
2 dl pinaatinlehtiä
Suolaa
Mittaa ainesosat isoon kattilaan ja kiehauta. Anna kypsyä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia.
Vegaaninen naan-leipä
2 dl kasvimaitoa
1 tl kuivahiivaa
1 tl sokeria
1 tl suolaa
1/2 tl leivinjauhetta
4,5-5 dl jauhoja
1 rkl oliiviöljyä
Currya
Valkosipulia
Lämmitä kasvimaito ja sekoita hiiva joukkoon.
Mittaa loput ainesosat, viimeisenä öljy.
Vaivaa tovi ja lisää tarvittaessa jauhoja, mutta jätä taikina löysähköksi.
Turvota lämpimässä n. 2 tuntia.
Vaivaa ja jaa kuudeksi taikinapalloksi.
Öljyä leivinpaperi tai folio ja kaulitse tai muotoile käsin taikinapalloista käden kokoisia ovaaleja.
Paista 250 asteisessa uunissa
n. 6-8 minuuttia,
kunnes leivät ovat saaneet vähän väriä.
Ole skarppina, on minuuttipeliä,
että leivät eivät kärvähdä.
Lisää pintaan öljyä ja mausteita kuten valkosipulisuolaa, korianteria tai muita yrttejä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti