15.9.2015

Vegaaniset chocolate chip cookiet

Tällä reseptillä valmistuu noin 6 isoa tai 12 pientä suklaahippukeksiä, 
joihin kookosöljy antaa kivasti lisämakua.

Pieni keittiövaakani on osoittautunut korvaamattomaksi kaveriksi leipomisessa.
Etenkin, kun reseptieni pohjina käytän usein jenkkiversioita, 
joissa ei grammoilla tai milleillä leikitä, vaan määrät on merkitty cup-mittoina.
Laitan ohjeeseen sekä gramma- että millimäärän, 
jotta voit käyttää haluamaasi mittaustapaa.

110g / 120 ml kookosöljyä
200g / 230ml ruokosokeria
60g / 60 ml mantelimaitoa
1 tl vaniljaa
250 g / 470 ml (kakku)jauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
170 g / 240 ml vegaanista suklaata

Esilämmitä uuni 180 °C.

Sekoita sähkövatkaimella (pienellä teholla) kookosöljy ja ruokosokeri.
Lisää mantelimaito ja vanilja. 
Itse käytin vaniljatankoa, jonka sisältä raaputin siemeniä. 
Vinkki: Vaniljatankoja voi käyttää useampaan kertaan ja voit säilyttää halkaistuja vaniljatankoja sokeripurkissa saaden samalla omatekoista vaniljasokeria. 

Sekoita erillisessä kulhossa kuivat ainekset, eli jauhot, ruokasooda leivinjauhe ja suola.
Yhdistä kaikki ainekset ja sekoita tovi.

Murskaa suklaa (itse käytin Brunberg Tumma suklaa 53%) pieniksi paloiksi ja 
lisää ne seokseen sekoittamalla kevyesti.
Halutessasi voit korvata osan suklaasta vaikkapa pähkinöillä tai lakritsilla.

Tee taikinasta n. ruokalusikallisen kokoisia palloja 
(tai kaksinkertainen määrä isoihin kekseihin) ja 
litistä kevyesti kämmenellä.

Paista n. 8 minuuttia, anna jäähtyä ja nauti!



Pyrin jatkossa ottamaan kuvia myös välivaiheista, 
tämä resepti tuli testiin eräänä arki-iltana, kun teki mieli jotakin makeaa. 
Kipitin vielä yhdeksän jälkeen kauppaan ostamaan suklaata, 
muut ainekset löytyivät kaapista jo valmiiksi.

Tästä se lähtee.

1 kommentti: