27.10.2015

Tofua, silmuja ja kukkakaalimuusia

Sain kutsun Jalotofun ja Silmusalaatin blogihaasteeseen.


Tofua olen käyttänyt jo vuosia, 
mutta tämän reseptin myötä pääsin tutustumaan myös silmujen maailmaan.

Tehtävänä oli kehitellä annos, jossa molemmat tuotteet olisivat herkullisesti edukseen.

Haaste vastaanotettu ja tässä lopputulos:
Jotain uutta, jotain vanhaa, jotain lainattua ja jotain sinistä.
Sinimailasia nimittäin.


Peruna, pasta ja riisi tuntuivat lisukkeina liian pliisuilta tähän annokseen
joten päädyin haastamaan itseäni myös lisukkeen osalta ja valitsemaan jotakin, 
jota en ole koskaan aiemmin tehnyt: kukkakaalimuusia.




300g paketti Jalotofua
½ pakettia Alfalfa Silmusalaattia

Kukkakaalimuusi
1 kukkakaali
2 valkosipulin kynttä
1 dl kookosmaitoa
Seesamiöljyä paistamiseen

Kastike
1 rkl seesamiöljyä
4 rkl soijakastiketta
2 rkl ruokosokeria
4 rkl maapähkinävoita
2 tl red curry paste
Limemehua


Paprikaa, herkkusieniä, kesäkurpitsaa, seesamiöljyä paistamiseen.


Purista tofu kuivaksi laittamalla se talouspaperien väliin ja painamalla ylimääräinen neste pois.
Leikkaa tofu kuutioiksi ja paista uunissa 200 asteessa n. 20 minuuttia.

Sekoita kastikkeen ainekset tehosekoittimella.


Lisää paistetut tofukuutiot kastikkeeseen ja anna marinoitua vartin verran.
Odotellessasi hienonna kukkakaali ja valkosipulin kynnet tehosekoittimella.
Pilko vihannekset ja sienet ja kypsennä pannulla seesamiöljyssä. 
Lisää joukkoon silmuja.

Laita kattilaan teelusikallisen verran seesamiöljyä ja 
lisää kukkakaali, sekä kookosmaito. 
Anna hautua viisi minuuttia, sekoittaen välillä. 
Lisää loppuvaiheessa pari ruokalusikallista kastiketta tofuista ja sekoita kunnolla.

Paista tofukuutioita ja kastiketta muutaman minuutin ajan paistinpannulla.

Annostele lautaselle kukkakaalimuusi, paistetut vihannekset ja sienet, sekä tofu. 
Päälle limemehua ja silmusalaattia.









Vaikka paineet entuudestaan tuntemattomien silmujen kohdalla olivat melkoiset, 

oli lopputulos kuitenkin todella maistuva ja onnistunut kokonaisuus. 

Oli mahtavaa päästä haastamaan itsensä ja löytää uusi raaka-aine keittiöön. 
Silmut tulivat nimittäin jäädäkseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti