5.12.2017

Marengit ilman kananmunaa

Muutama näitä maistanut on sanonut, 
että maistuvat yhtä hyvältä kuin tavalliset marengit, 
mutta vielä useampi on kehunut paremmiksi!
Yksikään maistanut ei ole sanonut, että "oikeat marengit" olisivat parempia!

Success!

Oliko tuossa tarpeeksi hyvät perustelut siihen, että näitä todellakin kannattaa testata?
Nämä sopivat täydellisesti esimerkiksi kananmuna-allergikoille!

Marenkeja tällä reseptillä tulee noin 2 pellillistä (n. 100 kpl)

Puhdista monitoimikoneen kulho ja vispilä huolellisesti, 
sillä niissä ei saa olla yhtään rasvaa/öljyä, jotta marenkiseos vaahtoutuu kunnolla, 
eivätkä ne lässähdä uunissa! 
Muista myös kuivata välineet!

Mittaa kulhoon 1,2 dl aquafabaa eli kikhernelientä purkista.
Lisää ½ tl sitruunamehua tai viinietikkaa
tämä on sitkeän sisuksen ja rapean kuoren salaisuus.

Vaahdota täydellä teholla muutaman minuutin ajan. 
Kun vaahdotettu aquafaba ei valu kulhosta, on aika lisätä sokeri.

1,8 dl sokeria + 1 tl vaniljaa.

Lisää sokeri yksi ruokalusikallinen kerrallaan, vispilän käyden koko ajan vimmatusti!
Mitä enemmän vaahdotat, sitä parempi. 

Kun lopputulos kulhossa on jämäkkää (vaahto ei valu tai lässähdä) 
voi marenkeja alkaa pursottaa puhtaalle leivinpaperille.

Marenkia ei paisteta vaan kuivataan, siksi 100 asteinen uuni on riittävä.
1,5 tuntia uunissa, jonka jälkeen vielä jälkilämmössä puoli tuntia.

Valmista on, kun marengit lähtevät leivinpaperista irti helposti nostamalla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti