Taikina
(4 calzonea)
1 pussi kuivahiivaa
1 tl sokeria
2,5dl lämmintä vettä
5 dl (gluteenittomia) jauhoja
2 rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa
Sekoita hiiva ja sokeri lämpimään veteen.
Lisää joukkoon jauhot, suola ja öljy. Anna kohota lämpimässä puoli tuntia.
Savusoija
5 dl soijarouhetta
1 tl mustapippuria
1,5 rkl paprikaa
1 rkl valkosipulijauhetta
2 tl (ruusu)suolaa
1 tl sokeria
1 tl chiliä
1 tl cajunmaustetta
1 tl basilikaa
6 dl vettä
3 rkl oliiviöljyä
2 rkl nestesavua
Sekoita mausteet soijarouheeseen.
Kiehauta vesi kattilassa. Lisää oliiviöljy ja nestemäinen savu.
Sekoita mukaan maustettu soijarouhe ja anna turvota 10 minuuttia.
Kattilaa ei tarvitse pitää enää liedellä, kun soijarouhe turpoaa.
Paistoin soijarouheen vielä pannulla ja
lisäsin yhden kuutioidun sipulin, sekä 2 dl paseerattua tomaattia.
Jaa taikina neljään osaan ja kaulitse ohueksi. Lisää täytteet ja taita reunat yhteen.
Päälle öljyä, juustoa sekä mausteyrttejä, ja uuniin 200 asteeseen noin vartiksi.
Sain herrasmiehen illallisseuraksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti