Pähkinäsuklaa, suuri heikkouteni.
Kun törmäsin reseptiin vegaanisesta snickersistä, en voinut kuin tarttua tuumasta toimeen.
Hieman alkuperäistä reseptiä varioiden onnistuin saavuttamaan täydellisen makunautinnon.
Lähden viikonlopuksi pois kotoa, mutta jätin jääkaappiin kissavahdille vähän maistettavaksi.
Jouduin koko illan taistelemaan itseni kanssa, jotta en syönyt kyseistä palaa.
Tai koko rasiallista, joka odottaa pakastimessa Porvoon reissua.
Tai koko rasiallista, joka odottaa pakastimessa Porvoon reissua.
Kokeile, et tule pettymään.
Ensi kerralla ripottelen pinnalle rohkeammin suolapähkinöitä, muuten melkolailla nappisuoritus.
Suklaa:
5 rkl kookosöljyä
4 rkl kaakaojauhetta
2 tl vaahterasiirappia
ripaus suolaa
Nougat:
4 rkl kookosöljyä
2 rkl kasvimaitoa
3 rkl vaahterasiirappia
½ tl vanilja
1,5 dl kaurahiutaleita
ripaus suolaa
Caramel:
8 taatelia
2 rkl maapähkinävoita
1 tl vaniljaa
2 tl vettä
Kourallinen suolapähkinöitä
Valmista suklaa sekoittamalla ainekset yhteen ja kaada n. 13 x 18 cm rasiaan.
Pakasta 10 minuuttia, kunnes suklaa on jähmettynyt.
Sekoita nougat-ainekset.
Jos seos on liian löysää, lisää kaurahiutaleita.
Jos liian jämäkkää, lisää maitoa.
Levitä nougat-tahna suklaan päälle ja laita tunniksi jääkaappiin jähmettymään.
Itse laitoin 30 minuutiksi pakastimeen ja loppuajaksi jääkaappiin.
Valmista caramel ja levitä jähmettyneen suklaa-nougat-kombon päälle.
Painele suolapähkinöitä pinnalle ja valuta päälle sulaa suklaata.
Tein tätä päälikerrosta varten reseptin mukaista suklaata vielä toisen satsin,
jota sulatin mikrossa 10 sekuntia, kunnes siitä tuli juoksevaa ja helposti levittyvää.
Anna jähmettyä pakastimessa tunnin ajan ja leikkaa sopiviksi paloiksi.
Nämä kannattaa säilyttää pakastimessa tai jääkaapissa,
koska koostumuksensa vuoksi saattavat sulaa, jos ovat pitkään huoneenlämmössä.
Sitä pelkoa ei tosin todellisuudessa ole, sillä nämä herkut tulevat varmasti hetkessä syödyiksi!
Näyttää - ja kuulostaa todella herkulliselta. <3 Lähtee kyllä ehdottomasti kokeiluun viikonloppuna!
VastaaPoista