Tällä reseptillä valmistuu noin 6 isoa tai 12 pientä suklaahippukeksiä,
joihin kookosöljy antaa kivasti lisämakua.
Pieni keittiövaakani on osoittautunut korvaamattomaksi kaveriksi leipomisessa.
Etenkin, kun reseptieni pohjina käytän usein jenkkiversioita,
joissa ei grammoilla tai milleillä leikitä, vaan määrät on merkitty cup-mittoina.
Laitan ohjeeseen sekä gramma- että millimäärän,
jotta voit käyttää haluamaasi mittaustapaa.
1 dl kookosöljyä
2 dl ruokosokeria
60 ml kasvimaitoa
60 ml kasvimaitoa
1 tl vaniljaa
4,5 dl jauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
175 g vegaanista suklaata, rouheena
Esilämmitä uuni 180 °C.
Vatkaa kookosöljy ja ruokosokeri,
lisää mantelimaito ja vanilja.
lisää mantelimaito ja vanilja.
Sekoita erillisessä kulhossa kuivat ainekset, eli jauhot, ruokasooda leivinjauhe ja suola.
Yhdistä kaikki ainekset ja sekoita huolellisesti.
Rouhi suklaa pieniksi paloiksi ja
lisää ne taikinaan.
Halutessasi voit korvata osan suklaasta vaikkapa pähkinöillä tai lakritsilla.
Tee taikinasta n. ruokalusikallisen kokoisia palloja
ja litistä kevyesti kämmenellä.
Paista n. 8 minuuttia, anna jäähtyä ja nauti!
Pyrin jatkossa ottamaan kuvia myös välivaiheista,
tämä resepti tuli testiin eräänä arki-iltana, kun teki mieli jotakin makeaa.
Kipitin vielä yhdeksän jälkeen kauppaan ostamaan suklaata,
muut ainekset löytyivät kaapista jo valmiiksi.
Tästä se lähtee.
Ihanalta näyttää!
VastaaPoista