16.5.2016

Vegaaninen porkkanakakku

Tästä syntyi syntymäpäiväkakku, 
johon sain ripauksen eksotiikkaa ja 
runsaasti keltaista väriä käyttämällä kuorrutteessa sahramia. 
Kyseinen mauste jakaa mielipiteitä, 
joten mikäli sahramin käyttö tuntuu liian rohkealta, voit hyvin skipata sen.

Kakku:
2,5 dl spelttijauhoja, 2,5 dl vehnäjauhoja
2 dl ruokosokeria
3 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
3 tl kanelia
1 tl muskottipähkinää
½ tl suolaa

1dl sokeritonta omenasosetta
2 dl kasvimaitoa
2 tl vaniljaa
1 dl kookosöljyä
5 dl porkkanaraastetta

Uuni 180’c, voitele vuoka.
Sekoita kuivat aineet toisessa kulhossa ja nesteet toisessa. 
Yhdistä ja lisää porkkanaraaste kevyesti sekoittaen. 
Voitele irtopohjavuoka ja kaada taikina vuokaan. 
Paista kakkua 180 asteisessa uunissa n. puoli tuntia. 


Anna kakun jäähtyä tunnin verran ennen kuorrutteen levittämistä.

Kuorrute:
2 pkt vegaanista tuorejuustoa

1 dl keijua
3 dl tomusokeria
1-2 rkl kasvimaitoa
1 tl vaniljaa


½ - 1 pussi (0,5g pussi) sahramia



Sekoita kuorrutteen ainekset vispilällä tasaiseksi ja kaada kakun päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti