14.10.2015

Tofumunakas

Niihin hitaasti käynnistyviin aamuihin, kun kahvia kuluu monta kuppia ja 
tekee mieli syödä itsensä ähkyyn heti aamiaisella. 
Testasin viikonloppua varten tofumunakasta ja pakko myöntää, 
että olin täynnä vielä tuntikausia myöhemmin.

Maistoin ensimmäistä kertaa vegaanista parmesania ja ihastuin heti. 

1 pkt (n. 350g) tofua
3 rkl kasvimaitoa
3 rkl oluthiivahiutaleita
3 rkl maissitärkkelystä
1 tl dijon sinappia
Mausteita (suola, mustapippuri, musta suola)

Lisukkeita oman maun mukaan
Päälle vegaanista juustoa

Musta suola, eli kala namak on intialaista mineraalisuolaa, 
jonka rikkimäinen maku muistuttaa erehdyttävästi kanamunaa. 
Sopii niin "munakkaisiin", "munavoihin" kuin ihan leivän päällekin.

Blendaa kaikki ainekset sileäksi massaksi ja tarkista maku.
Paista pannulla viitisen minuuttia lisukkeiden kanssa.

Itselläni lorahti soijamaitoa vähän reilummin, joten en saanut munakasta pysymään kokonaisena, vaan sekoitin sen loppuvaiheessa kokkelimaiseen muotoon. 
Ensi kerralla annan paistua ehkä vielä minuutin pidempään, 
niin saan täytteet pysymään munakkaan sisällä ja käännettyä toisen puolikkaan kanneksi.

Koostumus saattoi toki johtua myös siitä, että en ollut puristanut tofua kunnolla kuivaksi. 
Ostin nimittäin jokunen kuukausi sitten pakettitolkulla halpaa tofua (0,20€/paketti), 
jotka pakastin. 

Pakastaessa rakenne on muuttunut sen verran, 
ettei tofu ole enää niin kiinteää.

Päälle vegaanista juustoa ja viereen tofunakkeja. 
Kyllä lähtee nälkä. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti